Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A 2005-től gyártott Suzuki...

A 2005-től gyártott Suzuki Swift-ekről kinek mi a véleménye?

Figyelt kérdés

Használt kocsi vásárlás előtt állok, és valószínű, hogy egy ilyen Swift lesz a befutó. Szóval gondoltam, felteszek egy kérdést, hogy ki mit tud róluk.

Hallottam mostanában, hogy az 1.3-asok váltójával általánosan baj van. Igaz ez az 1.5-ösökre is? Én 1.5-öst vagy 1.6-os sportverziót szeretnék belőle. Azokkal is van hasonló gond?

Fogyasztása hogy alakul nagyjából vegyes használat mellett? Ez is olyan takarékosnak mondható, mint a régi Swift-ek? Azokban az volt a fő vonzerő.

Válaszaitok előre is köszönöm.

2013. nov. 1. 17:53
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Swift II-esről volt szó, nem Vw-enről és Hondaról.
2013. nov. 2. 18:26
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem 2005-ös 1.3-as van, fogyasztàsa 6 liter vegyesben, dinamikusan. A váltója haldoklik, a futómûve szintén, bár ez utóbbiról nem tehet.

Az 1.5-ös alig megy jobban, viszont nincs gond a váltójával. Az 1.6 egy másik dimenzió, sajnos árban is.

2013. nov. 3. 18:10
 13/14 anonim ***** válasza:

Azt jobb ha tudod, hogy a szívómotorokban a nyomatékcsúcs igazából teljesen lényegtelen, mert az csak azt jelzi, hol a legmagasabb a nyomaték. De ez nem azt jelenti, hogy csak ott van benne erő...

1.5:

[link]

1.6 sport:

[link]

Tessék, az 1.6 már 1500-nál is nagyobb nyomatékot fejt ki, vagyis bármikor, bármilyen fokozatban erősebb, mint az 1.5-ös, csak a csúcsnyomaték magasabban van, de minden fordulaton magasabb az aktuális nyomaték.

Látható, hogy szinte teljesen azonos a 2 görbe, csak mivel, hogy az 1.6-os 7500-ig elpörög, ezért a csúcs is kicsit magasabban van, de ez nem jelenti azt, hogy 1500-on gyengébb lenne!

(Nyilván a folyamatos görbéket, és az STD értékeket kell figyelni, azok a gyári értékek.)

2013. nov. 3. 18:50
 14/14 nibeix90 válasza:

a fogyasztással kapcsolatban más a véleményem nekem 1.5 vvt-m van 6.2 es fogyasztással jövök ki ugy hogy 90-100 all megyek!

még hosszú távon 6 literes fogyasztás alá is megy

2013. nov. 15. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!