Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek megéri venni egy...

Szerintetek megéri venni egy VW Golf 2-est?

Figyelt kérdés

Első autó vásárlás előtt állok,szeretnék nagyon egy 2-es golfot,csak szerintetek nem túl régi?

Mert ha mondjuk veszek egy 90es évjáratút,akkor is 26 éves kocsi.Kinek van golfja? Megbízható?

Szerintetek milyet vegyek? az 1.3 nagyon gyenge? 1.6GTD-1.8GT körül gondolkozok

2013. nov. 1. 15:38
 1/10 anonim ***** válasza:

én is nagy mk2-es rajongó vagyok, mire szeretnéd használni? menyit költenél rá? ha csak maga a golf jelenség ragadott meg?

[link] ez egy olyan golf hogy húha, összetenném érte a két kezem az biztos, szerintem érdemes olyan 2es golfot venni amit áttépítettek, és kapott egy fiatalabb 1.9es tdi motort. de ha találsz egy olyan darabot ami nincs szétthajtva és nem rohad (ritka mint a sz@r, ha van is akkor aranyárban)

2013. nov. 1. 15:52
 2/10 anonim ***** válasza:

92-es Polo-m van, hidd el, az akkori német kocsik még mindig bőven használhatóak, feltéve persze, hogy a tulajok odafigyeltek rá.

Én azt mondom, ha első autónak olyat akarsz, ami nem kerül sokba, igenis érdemes meggondolni a Golf2-est.

Az 1.3-as motor nem egy erőgép, de gyengének se mondanám. Normális közlekedésre az is elég egy ekkora autóba. Hogy honnan veszem ezt? Az én Polo-m ezres, 45LE-s. Semmi gond vele, elvisz mindenhova, de hajtani nem érdemes. Kényelmes 90-es tempóval nincs gondja, a világból kivisz. Próbáltam már 1.3-as motorral ugyanezt a gépet, az 54LE. Ha jól tudom, ugyanez a motor volt a 2-es Golfban is. Érezni, hogy erősebb, de nem sokkal. Nem lesz gondja a kasztnival.

Ja, és a végére: egy 90-es Golf 23 éves, nem 26. :)

2013. nov. 1. 16:31
 3/10 A kérdező kommentje:

#1. max. 450 ezer körül költenék rá,átlagos mindennapi használatra

#2 Akkor egy 1.6os szerintem bőven elég

bocsi,elirtam

2013. nov. 1. 18:44
 4/10 anonim ***** válasza:

A benzinesek gyengék és sokat esznek.Diesel-ből normálisat nagyítóval kell keresni.Ennyi pénzből egy 1.3-as Swift vagy ha diesel kell akkor Saxo/105 1.5D ésszerűbb választás.Golfból én csak 4-eset vennék régebbit nem.De az meg 700-tól kezdődik (1.4).

Diesel-t (1.9 TDi) abból se vennék 1 millió alatt.

2013. nov. 1. 19:56
 5/10 anonim ***** válasza:

nekem volt egy 1.1-ös igaz I-es golf. Fogysztása kiváló volt. Városban 7 körül, kinn 5,5.

100-ig csodás volt a 4 sebeséges váltóval.

Kasztnit csinálgattam többet. Voltak vele gondok, de mindent kaptam hozzá fillérekért, és magam meg tudtam csinálni garázs nélkül.

2013. nov. 1. 20:28
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia,

Én is első autónak vettem egy 1.6 cl golf2-t!

91-es, és motorhibás volt, állandóan leállt, ha nem adtál gázt!

Volt rajta 3-4 oltári nagy rozsdafolt, és meg van törve elég sok helyen!

Nos, 90-ért vettem, az alkatrészek baromi olcsók hozzá, komplett vezérlés csere, vízpumpa, szűrők és még sorolhatnám nem volt 20 ezer ft!

Én cseréltem ki itthon, netes olvasással, 18 évesen, pesig nem értek hozzá... Pofon egyszerű volt! Gyujtás csere is volt, minden kábel, aztán elvittem egy elektronikushoz beállíttatni 5-ért!

A rozsdafoltokat szinte fémik csiszoltam, 2 teli üvegszálas gitt ment bele a lyukakba, aztán egy piros sprayvel lefújtam, az egész nem került 10-be! Bontóból vettem rá pár díszelemet ami hiányzott és woala...

Az autóba azóta 10.000-et tettem majdnem!

3 hónapja van meg, semmi baja!

Az egész autó került kb 140-be, átírás 60, apa nevén a biztosítás 15...

Én csak egy évre vettem autót, utána adom is tovább!

Úgyis megyek egyetemre!

Fogyasztása 8 körül van és 75 le/900 kg, egyáltalán nem gyenge :)

2-ba erősen húz 80km/h-ig, menne tovább is, de nem akarom gyilkolni...

3-ban 120-30 :) 5-sebességes amúgy!

Szóval, így bukni nem igazán fogok, 200-ért el tudom adni bármikor :)

Ha az alváz és a kasztni rendben van, és indítható a motor, szerintem érdemes megvenni!

450 et felesleges ilyen autóra költeni...

Vegyél hasonlóképpen mint én, a többit tedd félre, inkább tankold el, vagy gyűjts egy jobbra:)

2013. nov. 1. 21:51
 7/10 löncskonzerv ***** válasza:

ÜdVW.

Akkor rágjuk át egy kicsit,mint golf 2 tulaj, azt mondanám vedd meg nyugodtan.

Viszont mint minden ennyi idős autónak ennek is lehetnek nyűgjei:

-kaszni,a küszöbök szeretnek elfáradni rajta, és a taposólemez első részei is, ha rajta vannak a műanyag ívek alatta is elfárad, ezeket érdemes megnézni.

-motor az 1.3 teljesen jó pláne ha már spricces,a karbis nyűgösebb lehet,nekem 7 literrel elment.

A dízelek se rosszak, csak oda kell rájuk figyelni,és az a baj, hogy sokan nem költenek rá.

Az 1.8 központis motorral hazajött Ausztriából az autó

7,2 literes fogyival, és ez már azért megy is.

Nem beszélve a filléres alkatrészárról, és olcsón csicsázható is. Kezdőautónak pöpec, én személyszerint imádom, de ha gondolod keress meg privátban és segítek ha tudok.

2013. nov. 1. 23:07
 8/10 löncskonzerv ***** válasza:
Ui.: És nem elfelejtendő a Golfos érzés amit adni tud,aki szerint nem érdemes egy ilyen autóra költeni, az ezt sosem fogja megtapasztalni.:)
2013. nov. 1. 23:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az összes választ :)
2013. nov. 1. 23:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Fogyasztása 8 körül van és 75 le/900 kg, egyáltalán nem gyenge :) Hát a 8 litert erősen kétlem!1.6 A-class Mercedes

vároba 10,5 litert megeszik.

Azt, hogy gyenge úgy értettem, hogy amennyit fogyaszt ahoz képest.

2013. nov. 2. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!