Lányok! Titeket mennyire zavarna, ha a bal oldalon ülnéték, miközben a párotok a jobb oldalon vezet? Mennyire zavarna pl. a ki- és beszálláskor?
Persze én is látok sokat, napi szinten vezetek, csak tök ijesztő mikor jön szembe és azt veszem észre, hogy a sofőr inkább busszal ment, mert nincs a helyén :)
Nem vezettem még ilyen kocsit, csak nekem kicsit furcsa. Persze valóban én sem azt mondom, hogy végképp balesetveszélyesek volnának, csak számomra furcsa!
Teszem azt, beállva a patkához nem a forgalommentes jobb oldalra, hanem a bal oldalra száll(na) ki a hölgyemény. Illetve onnan is ülne be. Meg úgy a benti felcserélt üléshelyzet maga.
De ha ez NEM ciki, akkor az csak jó nekem! :)
Veszélyesebb jobb kormányos autót használni;
- ha út szélén megállsz, az utasod nagyobb esélyre fog megfeledkezni a hátranézéstől ajtó nyitása előtt. A vezető ezt tudja, hogy kell, ő nem biztos.
- na hátra is néz, a forgalom mellett kell kiszállnia és egy darabig sétálnia. Ez szintén veszélyesebb, mint a másik oldal
- ha véletlenül átcsúszol a szemközti sávba és összeütköztök, ő nagyobb veszélyben lesz (anyósülés mindig a legveszélyesebb, az, hogy sérülékenyebb oldalon van csak ront a dolgon)
- előzésnél nem látsz eléggé előre külterületen
- a fényszóród nem világítja meg normálisan az út jobb oldalát, a szembejövőket viszont vakítja (mert ugye nem szimmetrikusan világít)
Szerintem egyeltalan nem gaz.
A sorolas azert szerintem teljesen mas. Ott elso sorban a visszapillantot nezed, es nem huzodsz at irrealisan pusztan azert h nezegessel. Szerintem veszelyes elozesnel, foleg egyedul. Fel auto a szembe savba van, foleg egy kamionnal, aki nem tud annyira lehuzodni...
Bocsi, telorol voltam.
# 7/9:
A lámpákat ki kell cserélni itthon ha pl jobbkormányos autót forgalomba helyezel úgyhogy egyáltalán nem vakítanak senkit se. De minimum le kell ragasztani ha csak átutazóban van valaki vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!