Milyen kocsit ajánlanátok az alábbi feltételekkel?
Most szerzem meg a jogsimat ,és apukám felajánlotta, hogy vesz nekem egy autót, de nincs ideje ezzel foglalkozni, keressek magamnak- külföldön él.
Az ő feltételei: turbo dízel, ABS, nem túl lestrapált, max. 1 millió ft. ÉS olyan legyen amiből sokat gyártottak, lehet hozzá olcsón alkatrészt szerezni.
Az én feltételeim: legyen benne légzsák és légkondi.
A párom szerint valami kisebb kocsit kéne nézni elsőre, amivel könnyen lehet tanulgatni pl. parkolást.
Szóval az lenne a kérdésem, milyen márkákat, típusokat tudtok ajánlani a fenti feltételekkel? Nem vagyok egy nagy kocsi fenomén, kb. annyit tudok, hogy a Ford az jó...
Jó a Ford, hidd el!
A Golf az, amit kerülnék. Biztos van közöttük nem lestrapált, de valamiért van egy olyan félelmem a Golf-ok tekintetében, hogy mindig is a fiatalok divatkocsija volt, amit tuningolni, hajtani kell. Aztán gondolom a 4-es Golf is manapság már ilyen, mivel megfizethető, elérhető
Az a baj, megnéztük a seatokat, és elég drágák. Jó nem azért, mert, hogy a focusok olyan olcsók, de pl. leon-t nem is találtunk 1 millió ft alatt.
De köszönöm, jöhetnek még tippek, jól körül fogjuk járni ezt a témát!
cordoba 1.4 pdtdi motorral
kevés van ebből is
Az a baj, hogy ilyen kevés használat mellé butaság turbó dieselt venni, egy mezei benzines sokkal logikusabb választás lenne - szerintem erről érdemes lenne lebeszélni a fatert, mert 150-200.000 forint is lehet a különbség egy azonos típusú benzin és diesel között, amit megspórolnátok üzemanyagon, az elmegy majd plusz szervízre és adózásra. Kis autó - kis motor - kis költségek sokkal optimálisabb. Ha csak évente max. 6-7 alkalommal mentek hosszabb útra, bőven jók ezek is. Nekem ezek jutottak eszembe (többségük amúgy létezik nagyobb diesel motorral is):
Mitsubishi Colt: [link]
Hyundai Getz: [link]
Peugeot 206: [link]
Suzuki Swift: [link]
Opel Corsa: [link]
Fiat Panda: [link]
Köszönöm a választ neked is.
Látszik, nem ismered fateromat :D Előbb győznél meg egy oroszlánt arról, hogy vegetáriánus legyen, mint apámat valamiről... Ő már a fejébe vette, hogy dizelest vesz, és mivel ő veszi, én nem szólok bele. De mondták már mások is, amit te, elhiszem, hogy így van. Viszont a kicsi autók egyre inkább kiszorultak, egyelőre nagyon a Focus, meg a Xara Picasso játszik, de ha van valamelyikkel szemben valami nagyon rossz tapasztalat, akkor szóljatok! De kb. most ez az a méret amire mindenki rábeszél, mert kisebbet minek felszólítással, meg hogy tanuljak meg rendesen nagyobb kocsit is vezetni...
Persze megnézem még azokat, amiket linkeltél, köszönöm.
Picassoval nem lősz mellé, sőt.
Tulajdonos vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!