Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Életveszélyes autót adtak el...

Thomech kérdése:

Életveszélyes autót adtak el nekem! Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Vettem Júliusban egy Suzuki Swift GLX 1.3 1993-as gyártású autót 150E Ft ért autókereskedéstől. Az eladó a hibáiról nem is beszélt mi kérdezgetünk tőle egy két dolgot pl hogy a motorján mi az a sok olaj csak azt mondta, hogy a szelepfedél tömítés átengedi az olajat erre kiderült, hogy olaj lehúzó gyűrű ami kb 50E Ft javítási költség lesz. Ezt csak csak lenyelné az ember.

Az alját is kérdeztük azt mondta jó nincs rajta rohadás, nem is látszott mert alánéztem és le volt kenve jó vastagan alvázvédővel a látható helyeken. De most, hogy vinném műszakira az autót kiderült, hogy mind a négy taposó lemezt ki kellene cserélni mert szarrá vannak rohadva a vezető oldali taposó lemezen egy 10cm x 10cm es lyuk van. Ez kb 100E Ft ba lenne a javítása és erről a hibáról szó sem volt ha ezt tudom természetesen nem veszem meg az autót. Aztán most, hogy szétszakadt a kocsin a féltengely porvédő gumi, lecseréltem de le kelet hozzá venni a kerekeket. A jobb első lengéscsillapítón amire fel van fogatva a féktárcsa stb azt hiszem ezt nevezik talpasnak na szóval a régi suzukikon 2 csavarral van felfogatva a lengéscsillapítóra, amibe a 2 csavar belemegy lemezbe az úgy szét van rohadva, hogy 90 nél egy nagyobb gödör simán kiránthatja a kereket a kocsi alól ez által berántva az autót az árokba szerintem ezt baleset veszélyes. És senki ne mondja, hogy 4 hónap alatt az úgy szét tud rohadni. +még az első (alsó) kereszttartó is meg van hajolva valószínűleg árokba hajtottak a kocsival vagy lepadkázták az elejét és mivel meghajlott rohadási üregek vannak a lemezbe amitől könnyen ketté törhet terheléstől.

Azért tettem fel ezt a kérdést mert decemberbe műszakira kell vinni a kocsit de így simán kiröhögnének ha beállítanék egy füstölő, szétrohadt karosszériájú autóval!

A szerződésben az áll: "1. Az eladó a vevőt a gépkocsi állapotáról, (esetleges) sérüléseiről részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette."

Csak,hogy én nem lettem tájékoztatva mivel ilyen nagy hibákról nem lettem felvilágosítva!

Tehát a kérdés: Érdemes bíróságra vinnem az ügyet, hogy nekem egy olyan autót adott el ami életveszélyes és ezt elhallgatta előlem?!

Mindenkinek nagyon köszönöm aki megírja az észrevételét! Esetleg kihez kellene fordulnom aki meg tudná tényleg mondani milyen törvények vannak ezzel kapcsolatban és mik a lehetőségeim.

2013. okt. 28. 18:37
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Na szóval úgy néz ki bíróságra nem viszem az ügyet. De először elmegyek az autókereskedésbe, hogy az eladó mit mond és ha azt mondja ez van viszlát annyit teszek, hogy panaszbejelentést küldök el aZ NFH-nak!

Köszönöm mindenkinek aki úgy állt a kérdéshez, hogy segíteni akart! :)

2013. okt. 31. 08:53
 22/30 anonim ***** válasza:
78%

Ha bíróságra viszed az ügyet, nagyon rá fogsz ba szni, előre szólok. Ugyanis baromi magasak a perköltségek és kb. 100%, hogy nem te nyernél a rohadt szemét ellen és így biztos h neked kéne fizetned. Sajnos ezek pont azért csinálják ezt az autókkal, meg az emberekkel, mert tudják jól, hogy nem lehet ellenük fellépni.

Figyelj tudok egy 97-es BMW-ről, lyukas kipufogó, meg nincs benne katalizátor és friss műszakija van... Így lett leműszakiztatva. Tele vannak ismerősökkel, kapcsolatokkal, mindenki benne van mindenben, nem nyerhetsz semmiképpen. Sajnos. Máskor kizárólag magánszemélytől vásárolj, habár azok közül sem mindenki szent. Így még jól jártál, hogy 150 ezer forintodba került rájönni erre. Van akinek több milliójába kerül a történet és még egy maradandó károsodásába is, mert az életveszélyes autóval balesetet szenvedett. Azt az autót add el te is valakinek, szarj le mindenkit te is, rohadjanak meg az emberek, amiért ilyen szemetek, te miért lennél más. Valamennyit mindenképp buksz rajta, de kb. 100-ért tuti megveszi tőled bárki, így is.

2013. okt. 31. 09:06
 23/30 anonim ***** válasza:

Kérdező, van más nagyobb hibája is az autónak?

Mert ha találsz egy olcsó lakatost, aki 50-70-ért kilakatolja neked, az lehet hogy jobban megéri.

Az ilyen olcsó autóknál sajnos bele kell kalkulálni azt, hogy költeni kell majd rá.

Ilyenkor szokták ajánlani, hogy 100.000 tartalék legyen az ember zsebében legalább amit ha kell, azonnal rá tud költeni.

2013. okt. 31. 10:56
 24/30 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet azzal, hogy 150 ezerét nem lehet normális autót venni, persze olyat valóban nem lehet, amire utána 0-t kell rákölteni. Az, hogy 50k egy szett új gumi, az egy dolog, de nyilván nem is új gumival adják el az ilyen áru használt kocsikat.

Ami viszont biztos, hogy kereskedőnél nem lehet ilyen áron normális autót venni, ugyanis nekik nem éri meg ilyen árkategóriában használható állapotú autót árulni, gondolj csak bele, először meg kell azt vennie valakitől, ha 100k-ért veszi meg, akkor 50k árrésért nem fogja a telepén tartani és várni, hogy hátha valaki 50k-ért megveszi. A legtöbb kereskedőnél eleve 300k alatt nincs autó, ha mégis van 150k-ért, akkor azt a tulajdonosa kidobásra szánta és odaadta ingyen vagy 50k-ért a kereskedőnek.

Magánszemélytől viszont nem kizárt 150 ezerért vagy kicsit többért kocsit venni, persze kockázatos, és átbaszás nélküli esetben is érdemes belekalkulálni egy 100 ezres javítási költséget az első fél évre, plusz nem valószínű, hogy új gumival lesz, tehát 100-at a téli és a nyári gumira, így viszont már nem 150k, hanem 350k a teljes költség. Ha erre valaki azt mondja, hogy akkor 350k-ért kéne venni, én erre azt mondom, na de nagy eséllyel arra is 200k-t ráköltenél fél éven belül.

2013. okt. 31. 13:22
 25/30 anonim ***** válasza:
Egyébként kérdező, én a helyedben az eltemetett haszon elvén inkább megcsináltatnám a kocsit, mert azt a 150 ezredet már bhatod, így viszont még 150k-ért (ha jól értettem) lesz egy használható állapotú autód. Mert ha ugye még el is tudnád adni, ha veszel helyette másikat, ott is nagy eséllyel átvernének, a pert meg úgyis bukni fogod, mert az eladó csak szóban ígérgetett.
2013. okt. 31. 13:26
 26/30 Napkiraly ***** válasza:
én nem nagyon pörögnék rá a témára, bukta az ügy
2013. okt. 31. 16:56
 27/30 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a legtutibb megoldás a számodra.:

http://www.youtube.com/watch?v=qE0dwiGRuek

2013. okt. 31. 18:01
 28/30 anonim ***** válasza:

Sajnos 150 ezer elég ócó.

Annyiért tényleg nem kapsz rendes kocsit. Kenegesd sárral, költs rá egy picit, és azonnal keress rá valakit. Nyomd el valami verébnek. Lesz köpködés utána. De elvégre te is így vetted. Bukni így is fogsz rajta, de legalább nem a te udvarodban rohad el.

2013. nov. 5. 23:07
 29/30 A kérdező kommentje:
Hát végül úgy döntöttem jól van akkor ezt elbuktam de már ha megvettem megmentem a kis Swiftet kap új taposókat új gyűrű szettet idővel és még az apróbb alkatrészeket, meg valahogy megpróbálom a műszakin is áttolni füstölő motorral az alját addigra megcsináltatom! És előbb vagy utóbb nem kevés pénzért de legalább lesz egy üzembiztos autóm! :)
2013. nov. 6. 19:24
 30/30 anonim ***** válasza:
54%
Igen ez egy szép álom. De annyi pénzt bele fogsz ölni! És sose lesz jó.
2013. nov. 6. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!