Miért csörög a váltó a simsonomba?
Volt két donor blokkom, egy rossz 4 sebességes, és egy jó 3 sebességes. A kettőből csináltam egy jó négysebességest. Minden pöpec, elsőre indul meg minden. Egyetlen egy probléma van vele: iszonyatosan csörög a váltó. Onnan tudom biztosan hogy a váltó csörög, mert ha sebességbe teszem, behúzott kuplungnál megszűnik a csörgés, egyébként üresben is csörög, és akkor is ha kiengedem a kuplungot és elindulok vele, sőt akkor még ilyen sípoló vagy fütyülő hangot is ad. A kuplung kosár és a főtengely végén található fogaskerék a régiek, de amíg jó volt az előző 4 sebességes blokkom, addig nem volt ilyen csörgés, szóval nem hinném hogy azokkal lenne probléma. A váltót mikor tettem össze odafigyeltem mindenre, szóval lövésem sincs, hogy mi lehet. Ja és új olaj van a váltónál, jó minőségű, és megfelelő mennyiségű.
Ha tudtok kérem segítsetek, fontos lenne hogy szépen működjön a moci mert el szeretném adni.
A válaszokat előre is köszönöm!
szar helyen áll a retesz, és kicsit belenyomja a golyókat a fogaskerekekbe, ettől hallod a kerepelést
a vonyító kuplung hang azért van, mert fordítva tetted fel a kis fogaskereket a főtengelyre, és az a fele ami most terhelést kap, még nincs bekopva, de igazából ezzel nem kell foglalkozni, majd elmúlik...
Értem!
És szét kell hogy szedjem, vagy ha járatom, vagy használom helyre áll? Vagy nagyobb kárt csinál? Mert még nem nagyon mertem így menni vele, csak az udvarban mentem 1-2 kört.
A sebváltót így tudod beállítani:
https://www.youtube.com/watch?v=mypRPk5RIY8
A vége felé lesz a beállítás menete.
Be kell rakni egyesbe és úgy 46,6mm.
Ha viszont szét van kopva a sebváltódobod akkor próbálkozni kell.
Igen mert ahogy az első hozzászóló is írta az a baja.
A vonóék bütyke nem megfelelő helyen áll.
Ha beállítod simán fog menni.
Viszont egy váltóállító célszerszámot kell hozzá készítened.
A célszerszámot a simson.hu oldalon találod.
Én például egy csőből csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!