Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Bocsánatos bűn" kinyomott...

"Bocsánatos bűn" kinyomott kuplunggal kanyarodni?

Figyelt kérdés

Mindig mindenki azt mondta, régen az oktatóm is, hogy kinyomott kuplunggal soha nem kanyarodunk. De ha például F1 van hétvégén, vagy csak úgy magával ragad a hév, szoktam városba 1-2-3 száz méteres utcákon gyorsulgatni kettesben, ha nincs előttem senki és tiszta a terep. Ha 60-70 körül kettesben simán lelépek a gázról, akkor olyat visszaránt az autó mint az állat, de kanyar után meg újra kettesben mennék ugyis...

szóval a kérdés adott.

2013. okt. 26. 23:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy kanyarodj, ahogy Neked jó és biztonságos...

Az, hogy mások mit mondanak, az egy dolog. Én motorozok, de rendszeresen hülyének néznek, mert a kuplungot nemcsak a váltás másodperceiben húzom be (rengeteget gurulok szabadon, igaz, többnyire nem kanyarban és jobbára ötödikben, mert nekem így kényelmes, de lehet máshogyan is)... Az oktatók pedig egy fokkal még rosszabbak a nem tradicionális módszerekkel kapcsolatban :D

2013. okt. 26. 23:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Jól mondta az oktatód, a kuplungot csak elinduláskor, megálláskor és váltáskor használjuk. Minden egyéb indokolatlan használat feleslegesen koptatja a technikát. Persze a te autód és a te pénztárcád (vagy fateré :)), így aztán annyit nyomkodod amennyit akarod. Kipörgetett kettesnél meg ne hirtelen lépj le a gázról, hanem kicsit lassabban és akkor nem fog rántani.
2013. okt. 27. 06:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kérdező, de ha te meg mindig az oktatód szavaira építkezel, akkor te meg egyáltalán nem tudsz vezetni, legfeljebb közlekedni. Úgy hajtsd a dögöt, ahogy neked kényelmes, de az autónak nem túlságosan ártalmas. Szóval hideg motort ne pörgess, kuplungot ne rúgdald folyamatosan, stb. Egyébként egyszerűbb, élvezetesebb ha felváltasz. A fékezés is ad egy jókora adrenalinlöketet, feltéve, ha tudod mit csinálsz.

Röviden: az oktatód arra tanított meg, hogy eljuss A-ból B-be. Nem arra, hogy az autót minden körülmények között uralni tudd...

2013. okt. 27. 08:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha az f1 et nézve elkap a hév és csak azért száguldozol, ne haragudj meg de az szánalmas plusz még balesetveszélyes is mert nem tudsz vezetni, ezen gondolkodj el. Amúgy a kanyarban mindig a gázt nyomom max a kanyar bejáratánál amikor féktávon épphogy "beesek" a kanyarba, még lehet hogy fékezek egy kicsit. Utána egy ideig tartom a gázt vagy korrigálok, utána jobban nyomva elkezdem a kigyorsítást majd a kanyar kijárata előtt padlógáz vagy majdnem padló, attól függ hogy milyen sebességű és ívű a kanyar és milyen erős az autó. Ne így legyen de szerintem hamar fogsz balesetezni ilyen mentalitással. Azért mondom mert sok csúnya dolgot láttam hasonló dolgok miatt. ÉS NE A VÁROSBAN SZÁGULDOZZ! Keress egy elhagyatott utat és este menny ki összetörni magad. Azért este, mert beláthatatlan kanyarban is látod ha jönnek szembe (fénycsóva). Sok sikert Sumaher.
2014. jan. 26. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!