"Bocsánatos bűn" kinyomott kuplunggal kanyarodni?
Mindig mindenki azt mondta, régen az oktatóm is, hogy kinyomott kuplunggal soha nem kanyarodunk. De ha például F1 van hétvégén, vagy csak úgy magával ragad a hév, szoktam városba 1-2-3 száz méteres utcákon gyorsulgatni kettesben, ha nincs előttem senki és tiszta a terep. Ha 60-70 körül kettesben simán lelépek a gázról, akkor olyat visszaránt az autó mint az állat, de kanyar után meg újra kettesben mennék ugyis...
szóval a kérdés adott.
Szerintem úgy kanyarodj, ahogy Neked jó és biztonságos...
Az, hogy mások mit mondanak, az egy dolog. Én motorozok, de rendszeresen hülyének néznek, mert a kuplungot nemcsak a váltás másodperceiben húzom be (rengeteget gurulok szabadon, igaz, többnyire nem kanyarban és jobbára ötödikben, mert nekem így kényelmes, de lehet máshogyan is)... Az oktatók pedig egy fokkal még rosszabbak a nem tradicionális módszerekkel kapcsolatban :D
Ne haragudj kérdező, de ha te meg mindig az oktatód szavaira építkezel, akkor te meg egyáltalán nem tudsz vezetni, legfeljebb közlekedni. Úgy hajtsd a dögöt, ahogy neked kényelmes, de az autónak nem túlságosan ártalmas. Szóval hideg motort ne pörgess, kuplungot ne rúgdald folyamatosan, stb. Egyébként egyszerűbb, élvezetesebb ha felváltasz. A fékezés is ad egy jókora adrenalinlöketet, feltéve, ha tudod mit csinálsz.
Röviden: az oktatód arra tanított meg, hogy eljuss A-ból B-be. Nem arra, hogy az autót minden körülmények között uralni tudd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!