Hallottatok már üzemanyag-fogyasztás csökkentő mágnesről?
Elég hihetetlennek tűnő adatokkal reklámozzák, ezért kételkedek a mágnes hatékonyságát illetően.
Van ilyen és tényleg ilyen "csodaszer" lenne?
Hogyne, pontosabban olvastam. A figyelmemet ráadásul az a tény sem kerülte el, hogy ÁLLÍTANAK a gázkészüléken, mielőtt átadják és még mérik is hozzá a károsanyag-kibocsátást. Magyarán beállítják a készüléket, de a mágnesre fogják, a palimadár meg fizet. Persze, ha érdekelne a dolog, megmondanám, hogy amennyiben a dupláját visszafizeti /egy ügyvéd/közjegyző előtt írt szerződésben rögzítve/ , ha a fogyasztás nem csökken pusztán a mágnes hatására (a készüléken való állítás nélkül), akkor esetleg kipróbálom.
De kipróbálni sem egyszerű, mivel azonos , de legalábbis összehasonlítható adatokat eredményező körülményeket létrehozni nem könnyű (külső/belső hőfok, fűtővíz hőfoka hidegen/melegen, kémény hideg/meleg /huzat mértéke/ , stb. , ezek mind beleszólnak a hatásfokba) .
Kéménytől tekints el, gázkészülékre vonatkozik, belefeledkezvén az autó-motor témában levésbe (ahhoz is próbálnak ilyet eladni). Járgánnyal könnyebb(?) reprózni szélcsendes, sík terepen, azonos körülmények között tankolva (nincs lejtés, ami miatt több-kevesebb megy a tankba), egyenletes, lehetőleg tempomatos haladással. Csakhát 50-100 km alatt megtéve szinte mérhetetlen lesz a különbség, tehát eleve az összehasonlítás nem olcsó. Nem mellesleg az sem elhanyagolható, ha 100-on 1-2 decit spórolnál, ugyanakkor a cucc meg rengeteg liter nafta árába kerül: úgy spórolni, hogy előre kifizeted pluszba azt, amit _talán_ meg fogsz spórolni...
Akkor már egyszerűbb, ha egy fokkal kevésbé intenzíven nyomod be a gázt ugyanaddig (lassabb gyorsítás, jelentősen kisebb fogyi).
Köszönöm.
Valahogy én is ezt gyanítottam, hogy egy darab mágnes nem igazán eredményezhet több tíz százalékos fogyasztáscsökkenést, miközben egy időben jelentős teljesítménynövekedést is ígérgetnek.
Ha ilyen lenne, akkor gondolom alapból beépítenék a motorokba.
Egyébként nem is tudtam, hogy kazánokhoz is árulnak ilyet. Én eddig csak autómotorokhoz láttam.
Ahogy mondod, ez a lényeg! Ha tényleg csak egy mágnesen múlna, és egy VW beépítené alapból, mennyivel megdobná az eladását, ha reálisan kevesebb üzemanyaggal jobban mozogna az autó.:)
Szerintem ez kb. az n-edik ilyen legenda. Kapóra jött valakinek a mágneses ötlet, mert most az egész világ valamiért rá van kattanva a mágnesre, a párom a mosógépbe vett mágnest, mert attól állítólag kisebb höfokon, kevesebb mosóporral jobban mos. Inkább ráhagytam.:))
A válasz megírásának időpontja: 11-14 11:22:
A referenciák között szerepel:
-kiinduló állapot mágnes NÉLKÜL
-égőnyomás nagymértékű visszaszabályozása után, mágnessel
-égőnyomás optimalizálása után, mágnessel
Könyörgöm, ha a mágnestől fogyaszt kevesebbet, akkor nem minek állítgatni az égőnyomáson, vagy miért nem mérik optimalizálás után mágnes nélkül? Kiderülne, hogy a mágnes nemhogy tízezreket, de semmit nem ér, ahogy a beszabályozás sem volna normál esetben ilyen egetverő óradíjért eladható?
(mellesleg, ha a mágnes volna a frankó, akkor nem annyi lenne a garancia, mint amennyi idő után lassan esedékes az újabb karbantartás/beszabályozás)
Naszóval. A mágneses dolog működhet!
Mert ugyebár mindennek van egy töltése. Még a víznek és a levegőnek is. Pl a benzin amég a tankbol eljut az égéstérbe megtesz egy utat. Súrlódik a csővel. ezzel statikus elektromosságot hoz létre. De hogyha ráteszed a mágnest a csőre akkor az nagymértékben csökkenti ezt e töltést. Ezáltal nagyobb lesz az üzemanyag "ereje" , nagyobb lesz a teljesítő képessége. Tehát ahhoz h ugyan azt a teljesítményt elérd, kevesebb üzemanyag kell és így csökkenti a fogyasztást. A gáznál is hasonló a helyzet. Mivel a mágnes csökkenti a gáz töltését, kevesebb gáz kell ahhoz hogy ugyan azt a hőmérsékletet elérd. Pl: van egy gázkonvektorod és télen mondjuk 6-oson kell működtetned h 20 fok legyen a szobába. De ha ráteszed a mágnest akkor viszont lehet h elég csak 5-ösön üzemeltetni a 20 fok eléréséhez.
Nem jó AKÁRMILYEN mágnes!!! A legerősebb mágnes azt hiszem h Neodium Mágnes. Tehát az ilyen "kissebb" mágnesekkel nem nagyon érsz el semmit. Azzal fölösleges próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!