Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kedves autószerelők, gépjárműv...

Ubul Ubul kérdése:

Kedves autószerelők, gépjárművezetők! Hogyan lehetek jó, keresett és megbecsült autószerelő?

Figyelt kérdés
26 évesen kezdek ismerkedni a szakmával. Munka után egy elismert autószerelőnél tanulgatom a szakmát, két hónapja. Sokszor lecsesz, de úgy érzem már tanultam egysmást. Mindig van munkája, gondolom azért mert jo szakember. Viszont az én tudásom mikro kicsi még. Úgy érzem, hogy keveset magyaráz, de mindig mondja, hogy kérdezzek. Néha nem látom át a munkát, hogy mit miért kell csinálni, csak csavarom amit mond. Az agyára se akarok menni. Gondolom szakirodalmat is kellene olvasnom, hogy sok miértre választ kapjak. Mit tudtok ajánlani? Amúgy tetszik a mesterség.
2013. okt. 25. 11:19
1 2
 1/12 dirtboy ***** válasza:

/Hogyan lehetek jó, keresett és megbecsült autószerelő?/

-jól érted a szakmád

-kedves vagy az ügyféllel

-nem dolgozol túl drágán

-vigyázol az autóra,óvatosan bánsz vele

-gyorsan dolgozol nem szórakozol egy autóval hetekig

-ha kell hétvégén is vállalsz autószerelést

kb ennyi jut most az eszembe,nálam ezek számítanak.

ezeknek nehezen szoktak megfelelni,volt aki sosem ért rá meg bunkó is volt,volt akit sürgős esetben nem tudtam elérni mert nem vette fel a telefont napokon keresztül.

ha megszeretnéd tartani az ügyfél köröd akkor a fentieket fontos lenne betartani szerintem.

2013. okt. 25. 11:58
 2/12 Dörmögő ***** válasza:

Kezdetnek olyan autószerelő mellett kellene dolgoznod aki tud is tanítani, és nemcsak munkát adni. Ehhez el kell magyaráznia a dolgokat.

Másrészről ha ilyen irányú vállalkozást akarsz indítani akkor először olvass utána hogy szükséges-e hozzá szakirányú végzettség. Szerintem kell hozzá végzettség, de én nem bújtam át a szöveget teljesen.

[link]

2013. okt. 25. 12:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Először is értened kell a szakmát. Ha ez megvan akkor olcsón, gyorsan és jól kell dolgoznod. Egy pár hónap alatt híre megy hogy fasza szerelő vagy és egyre többen viszik majd hozzád az autókat. A legjobb lenne ha lenne rendes bejelentett munkád és mellé "okosban" csinálnád, ugyanis egy egyszerű kis autószervizt nyitni is horribilis összeg. Kell egy csomó engedély, kimegy a tűzoltóság, meg kell oldanod a veszélyes hulladékok elszállítását (olaj, olajos rongy), szelektíven kell gyűjteni a hulladékot és adózni kell az állambácsinak mint az állat. Ami mindenképpen kell: Jó minőségű, nem tescos szerszámokból is be kell vásárolnod. (cirka fél millió Forint) Kell egy akna, bár egy csápos emelő még jobb volna. Ha még diagnosztizálni is tudsz az még jobb, de ahhoz is meg kell venni egy autódiagnosztikai műszert.
2013. okt. 25. 17:00
 4/12 anonim ***** válasza:
Na erre majd írok egy sztorit,de most kevés az időm.
2013. okt. 27. 08:52
 5/12 anonim ***** válasza:

Szóval a szmszédom az autószerelő,15éve hozzá hordom az autómat,meg voltam vele elégedve.Az utóbbi időben viszont sokat csalódom benne.Bazi drága már az óradíja és sosem ugy csinál dolgokat amiket mondok.Ha visszagondolok az elmúlt időszakra,rengeteg pénzel húzhatott már le közvetett módon,csak sajnos naiv és elfogult voltam vele szemben.Azt nem mondhatom,hogy nem érti a szakmát,sőt nagyon is érti! Jó szerelő lehetne,de ugylátom inkább a pénzre hajt.

Mondok egy példát:

Multkor kuplungcsere volt az autón,és kérdeztem kb mi lenne a munkadíj 20e körül mondta...

Mondom jó rendben! Előtte már említettem neki,hogy valami zörgés van 1fokozatban,mondtam,hogy kuplungra vagy a váltóra gyanakszom,de mivel ez utána nem került szóba,simán kicserélte a kuplungot és említést sem tett másról. Ugyanugy meg van a zörgés,most már tudom,a váltó csinálja. Ha szólt volna,hoztam volna egy másik váltót,nem kellett volna visszarakni a rosszat.Most ujból kifizethetem ugyanazt a munkadijat,amit egy kalap alatt meg lehetett volna játszani.Azt is mondtam neki,cserélje ki a váltó felőli szimmeringet ha már le van szedve a váltó.Utólag azt mondta,nem kellett,mert jó az még.És ha holnap után adja meg magát,mert mivel egy öreg kocsiról van szó... akkor mi van? Egy 3000ft os alkatrész miatt ujbóli váltó levétel,ami azért nem kis munka órában számolva .

Nyilván ő mindezzel tisztában van,és igy akar többlet bevételhez jutni.

Nos szerintem a jó autószerelő az akinek nem én hivom fel a figyelmét az ilyesmire,hanem ő az enyémet,és meg is csinál mindent ugy ahogy kell.

Már akarmilyen aprósággal viszem oda a kocsit,egy 20as alatt tuti nem uszom meg,szóval gondolkodom a szerelő cserén,csak kérdés hogy ki legyen akire leváltsam,mert ezek után már nehezen bízok meg bárkiben is.

2013. okt. 27. 09:17
 6/12 anonim ***** válasza:
Ismerősöm 2 állásos műhelye 7-8 millában volt. Mondjuk minőségi, Beta szerszámokat vettünk, és mindenből az aránylag márkásat. Meg Bosch diagnosztikai meg beállító eszközök, satöbbi, satöbbi.
2013. okt. 27. 09:48
 7/12 anonim válasza:
Elsönek tanuld ki a szakmàt (2 èv plusz 1 technikum) mellete autovillamosà
2013. okt. 27. 11:24
 8/12 anonim válasza:

Bocsi:

Elsönek tanuld ki a szakmàt (2 èv plusz 1 technikum) mellete autovillamosàgi szakmàt is.Fontos hogy ismerd a computer vilàgàt illetve tudd hasznàlni a diagnotikai eszközöket pl KTS...ha ezek meg vannak akkor kezdhetsz el dolgozni valaki mellett.

2013. okt. 27. 11:27
 9/12 anonim válasza:
Ja ès persze rajz olvasàsa ès nèmet vagy angol nyelvismeret...ma màr ne ugy gondold az auto szerelest ahogy latod h csinaljak...minden elektronika es a muszerek korott forog..persze vannak meg regi autok..de ha keresni akarsz akkor mesz nemetbe vagy nyugatra.En nyugaton melozok most es amit otthon latsz azt felejtsd el...ujra
2013. okt. 27. 11:32
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Maga az autó motrának szerelésével, átszedésével nem foglalkozik a mesterem, csak ha a barátai megkérik. Felfüggesztés, olajcsere, kuplunk, ilyen dolgokkal. De ilyen javitanivaló is van elég. Nem lehet mindent egyszerre.
2013. okt. 27. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!