Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A MoDiag nevezetű szoftver...

A MoDiag nevezetű szoftver felismeri a bluetooth-os interfészeket vagy csak az usb-seket kedveli?

Figyelt kérdés
2013. okt. 24. 19:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Miért nem jó a Torque?

:)

2013. okt. 24. 19:44
 2/8 A kérdező kommentje:
Mert én laptopon szeretném csinálni a diagnosztikát.
2013. okt. 24. 19:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Mind a kettőt vinnie kell. A beállításoknál ki kell választani az eszköz elérhetőségét. Ha usb bluetooth eszközt használsz, akkor annak a COM-portját kell kiválasztani.

Egyébként az én tapasztalatom az, hogy a bluetooth ELM 327 problémás laptopon, oda sokkal egyszerűbb az usb kábelos változat.

2013. okt. 24. 20:43
 4/8 A kérdező kommentje:

Nekem sajnos bluetooth mini van úton.

Tegnap rendeltem meg a vateráról újonnan...

2013. okt. 24. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkesertiteni,de egy elm interface-el eleg karcsu diagnosztikat fogsz csinalni .. Csak par kornyezetvedelmi adat all rendelkezesre,minden autospecifikus resz komolyabb interfacet igenyel - pl. Bosch kts vagy autocom ..(ez utobbinak van bluetooth interface is ,ami kivalloan mukodik)
2013. okt. 26. 08:25
 6/8 anonim ***** válasza:
5-ös válaszoló, ez így nem igaz. Az ELM 327 is képes kiolvasni a specifikus kódokat, és minden adatot amit az autó ECU-ja szolgáltatni képes. Igazából sokkal több múlik a diagnosztizálásra használt programon, mint magán az interfészen. Vannak kifejezetten autó típusokra kifejlesztett programok is, azokkal még könnyebb lehet az élet, de a Modiag is egy könnyen kezelhető, jó program, ami a legtöbb autótípust hibátlanul viszi. Nekem pl. VAG-COM 409 van, ugyanaz mint az ELM 327, csak a VAG K-vonalas, de megfelelő, kifejezetten az autóm tipusához fejlesztett programmal, minden adatot tudok vele olvasni, és átírni is van lehetőségem, sőt még az immobilizert is tudom programozni. Mindezt egy ingyenes netről szedett 3 Mb-s programmal, és egy 1500 Ft-os eszközzel amit Ebayről rendeltem...
2013. okt. 26. 14:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor rajta..KIA,Renault,Dacia és társai ..Can bus-os bármilyen autó..

Az OBD környezetvédelmi szabvályadatokat tesz kötelezővé és nagyon sok autógyártó nem is enged más infót. De hogy messzebb ne menjek : a BMW pl. a belső diag csatlakozón fizikailag sem enged más adatot - ha komolyabb diagnosztikára vágysz,akkor a motortérben lévő 20 pines kör alakú csatlakozót kell használnod..akárcsak a mercinél..

2013. okt. 26. 15:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Az ELM 327 tudja a Can protokollt is.
2013. okt. 28. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!