Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogvita, követelhet rajtam...

Jogvita, követelhet rajtam pénzt vagy nem?

Figyelt kérdés
Eladtam az autómat az év elején. Rá pár hétre a vevőnél tönkre ment. Váltig állítja, hogy már az eladás előtt is rossz volt. Ezek után követeli a javítási költséget. De nem rendelkezik számlával se szakértői véleménnyel. Mór hónapig nem történt semmi most az közjegyzői papír jött. Mik a további lehetőségeim?
2013. okt. 22. 23:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Semmi, szard le, lónak a fa szát se tehet, így járt.
2013. okt. 23. 00:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Milyen közjegyzői papír?

És mi a konkrét hiba ami jelentkezett? És mennyit futott az autó km-ben a hiba bekövetkeztéig?

Azt bizonyítani, hogy egy adott hiba az adásvétel időpontjában fennállt és te eltitkoltad bizony nem egyszerű. Szóval nem sokat tehet, illetve persze erőlködhet, de ilyen esetekben nem úgy van, hogy csak visszakérem a pénzt.

2013. okt. 23. 00:39
 3/13 szántóvető ***** válasza:

ehhez a közjegyzőnek semmi köze :D

neked nem kell tenni semmit,a legrosszabb esetben feljelent és akkor fogadsz ügyvédet.

2013. okt. 23. 06:32
 4/13 A kérdező kommentje:
A váltó hiba lèpett fel egy 230 000 km es autón. Nálam semmi baja nem volt. Ès megtudtam, hogy nincs se számlája se szakèrtői vèlemènye. Szeptemberi levelembe is azt írtam hogy hajlandó vagyok a vèlemènyem szerint nem àltalam okozott kár megtèrítèsre a családom zaklatása megszüntetèse vègett. Ès egy hónap csönd most pedig jött egy közjegyzői papír ès nem tudom hogy van èrtelme mèg a válasz levèlnek. Vagy ha fizefek nem megyünk bíróságra, ellenkező esetbe bíróság?
2013. okt. 23. 07:41
 5/13 szántóvető ***** válasza:
ha feljelentenek akkor muszáj lesz elmenned a tárgyalásra mert buknád a pert.nagy vonalakban leírnád hogy mit írt a jegyző?
2013. okt. 23. 08:35
 6/13 anonim ***** válasza:
Számla nélkül mi alapján követel bármilyen összeget? Valamivel igazolnia kell, hogy történt egyáltalán javítás.
2013. okt. 23. 10:30
 7/13 anonim ***** válasza:
Említsd meg neki, hogy a NAV érdeklődik a javítást végző szerelő iránt, mert a javítás munkadíjának és anyagköltségének vannak ÁFA-vonzatai is, amit szerettek volna megkapni... találja ki hogy milyen arányban fogja megosztani a "szekértő szerelőjével" a félmilliós adózási kötelezettség elmulasztása miatti bírtságot.
2013. okt. 23. 11:24
 8/13 anonim ***** válasza:
jav.: bírságot
2013. okt. 23. 11:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele. 230.000km-t futott használt autónál, ne sírjon a szája, ha valami elromlik. Tipikus smucig vevő.
2013. okt. 23. 12:16
 10/13 A kérdező kommentje:

Beszèltem a szerelőjèvel azt mondta hogy ebből mindenfèlekèppen szeretne kimaradni ha belekeverjûk megba.z mindenkit. Èn meg a kis 23 èvemmel remegő lábbal mondtam neki, hogy engem nem èrdekel maga kit ba.z meg ha a vevő ennyire szemèt akkor èn is elmegyek a vègletekig.

Nyár elejèn azt irta a srác higy vezèrlès hiba is volt.

Kèrdezem a szerelőt vezèrlèshiba?

Azt mondja az nemvolt.

Tehát amit csinál szerintem a szemètsèg netovábbja.

2013. okt. 23. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!