45 Ah-ás autóakkumulátort elég 9 amperrel tölteni?
Elméletben csak 4,5 amperrel tölthetnéd, kivétel ha gyors töltést alkalmazol
De elég érdekes hogy 2 állású a kapcsolód (én ilyet még nem láttam)
5 led van rajta.
1:piros
2-3: sárga
4-5 zöld
Eddig végig a piros égett csak. Ez mit jelent?
Mikor felejtitek már el ezt a kapacitás tizedével töltős marhaságot? Egy autóban a valamennyire lemerült akkut akkora árammal tölti a generátor, amennyit le tud adni, ameddig az akku el nem éri a 14,4 voltot. Vagyis egy 45 Ah kapacitású akkut egy olyan kocsi, amiben 70 amperes generátor van, akár 50-60 amperral is töltheti (valamennyi áram kell a motorvezérlőnek, gyújtásnak is).
Ez nap mint nap előfordul minden kocsiban, mégsem mennek tönkre az akkuk.
A kapacitás tizedével történő töltés csak és kizzárólag az évtizedekkel ezelőtt használt Nikkel-Kadmium akkumulátorokra volt igaz. Aztán a sok okos hallott valamit fél füllel, azt is rosszul, és tényként terjeszti itt.
Összes cépertizezősnek piros mancs ment.
Köszöntem szépen a piros mancsodat.
De képzeld el, én néhány éve estem ki az iskolapadból, de engemet is így tanítottak.
De ha nem hiszel nekem akkor nézd meg a gépjárműtechnika (kék könyv) 426 oldalt!
Amúgy meg 2db 55 wattos izzó, több mint 8 ampert eszik...
5-ös,az ész nélküli pontozgatás helyett tájékozódhatnál.
" Egy autóban a valamennyire lemerült akkut akkora árammal tölti a generátor, amennyit le tud adni"-fesszabályzóról hallottál már?ez az alkatrész tudja szabályozni hogy milyen erősséggel töltsön a generátor.erősebben tölt ha több fogyasztót bekapcsolsz,gyengébben ha lekapcsolod őket.
hálózati töltő esetében,ha a töltő nem automata akkor ügyelni kell az áram erősségének a helyes megválasztására.
túl lehet tölteni az aksit: [link]
szakműhelyek szerint is 1/10-es töltés a megfelelő: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!