Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 45 Ah-ás autóakkumulátort...

45 Ah-ás autóakkumulátort elég 9 amperrel tölteni?

Figyelt kérdés
Ma vettem kéz alól egy töltőt (az enyémet ellopták), és még nem ismerem ki magam rajta. Van egy kapcsoló 9A/18A opciókkal. Jó, ha egész éjjel rajta hagyom 9 A-en?
2013. okt. 20. 18:49
 1/7 anonim ***** válasza:
45%

Elméletben csak 4,5 amperrel tölthetnéd, kivétel ha gyors töltést alkalmazol

De elég érdekes hogy 2 állású a kapcsolód (én ilyet még nem láttam)

2013. okt. 20. 19:25
 2/7 szántóvető ***** válasza:
nem jó.a 45-ös akksihoz 4,5A-es töltés kéne.vehettél volna automata töltőt.könnyű túltölteni,én 3 óránál nem tölteném tovább.
2013. okt. 20. 19:28
 3/7 szántóvető ***** válasza:
gondolom a 9A a normál,a 18A a gyors.
2013. okt. 20. 19:29
 4/7 A kérdező kommentje:

5 led van rajta.

1:piros

2-3: sárga

4-5 zöld

Eddig végig a piros égett csak. Ez mit jelent?

2013. okt. 20. 20:49
 5/7 anonim ***** válasza:
16%

Mikor felejtitek már el ezt a kapacitás tizedével töltős marhaságot? Egy autóban a valamennyire lemerült akkut akkora árammal tölti a generátor, amennyit le tud adni, ameddig az akku el nem éri a 14,4 voltot. Vagyis egy 45 Ah kapacitású akkut egy olyan kocsi, amiben 70 amperes generátor van, akár 50-60 amperral is töltheti (valamennyi áram kell a motorvezérlőnek, gyújtásnak is).

Ez nap mint nap előfordul minden kocsiban, mégsem mennek tönkre az akkuk.

A kapacitás tizedével történő töltés csak és kizzárólag az évtizedekkel ezelőtt használt Nikkel-Kadmium akkumulátorokra volt igaz. Aztán a sok okos hallott valamit fél füllel, azt is rosszul, és tényként terjeszti itt.

Összes cépertizezősnek piros mancs ment.

2013. okt. 20. 21:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Köszöntem szépen a piros mancsodat.

De képzeld el, én néhány éve estem ki az iskolapadból, de engemet is így tanítottak.

De ha nem hiszel nekem akkor nézd meg a gépjárműtechnika (kék könyv) 426 oldalt!

[link]

Amúgy meg 2db 55 wattos izzó, több mint 8 ampert eszik...

2013. okt. 20. 22:30
 7/7 szántóvető ***** válasza:

5-ös,az ész nélküli pontozgatás helyett tájékozódhatnál.

" Egy autóban a valamennyire lemerült akkut akkora árammal tölti a generátor, amennyit le tud adni"-fesszabályzóról hallottál már?ez az alkatrész tudja szabályozni hogy milyen erősséggel töltsön a generátor.erősebben tölt ha több fogyasztót bekapcsolsz,gyengébben ha lekapcsolod őket.

hálózati töltő esetében,ha a töltő nem automata akkor ügyelni kell az áram erősségének a helyes megválasztására.

túl lehet tölteni az aksit: [link]

szakműhelyek szerint is 1/10-es töltés a megfelelő: [link]

2013. okt. 20. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!