B kategóriás jogosítvány + különbözeti vizsga 125 ccm motor?
Ezt most találtam :A mindenféle pletyka ellenére nem lehetséges ezzel a jogsival 125 cm3-es mocikat vezetni.Vagyis vezetni lehet, de nem jogszerű, akit elkapnak vele annak valószínüleg elveszik a jogsiját.A rossz hír az, hogy akit a tanfolyam alatt érnek tetten annak 1 évre felfüggesztik a vizsgalehetőségeit.
125 ccm-es motorokat csak akkor vezethetünk, ha részt vettünk egy 2*3 órás átképzésen. Ezután jogosultak leszünk az A1 kategóriájú járműveket is vezetni
2011 telétől a 24/2005-ös GKM rendelet módosítása után lehetőség van arra, hogy A1 kategóriájú motorkerékpárokat vezessünk a már meglévő "B" jogsinkkal.
Mielőtt felpattanánk az elős szembejövő MZ-re, jó tudni, hogy csak egy 3 órás elméleti és 3 órás gyakorlat elvégzése után lesz erre jogosultságunk.
Arról, hogy pontosan mi is az A1 kategória, arról a következőt kell tudni:
legalább 75, maximum 124 ccm hengerürtartalmú motorkerékpár. A vizsgán viszont ellenőrzik, hogy automata váltós (pld robogók) vagy lábváltós járművel vezetünk-e és ezt a tényt a jogosítványban is rögzíteni fogják.
Remélem ez a lehetőség most is él .Holnap felhívok egy autósiskolát !
"Ha megvan a B kat. jogsid vezetheted a 125 ccm motort is nyugodtan"
Ezt a baromságot te honnan veszed??
én nem tudommddig szopatják még a magyart ezzel.
A szlovákoknál már tavalymegszavazák az A1 kategorián belülo törvény modositását náluk a megszerzett Bkategoriát követő 2év leteltével autómatikusan lehet vezetni 125ccm ig bármit.A lengyeleknél az új jpgszabály miszerint 125 ccm ig vezethető bármilyen motorkerékpár B-járműkategóriával.
Szóval én nem értem ezeket a magyar tövényalkotókat..Eu-sországokrol beszéltem kötelező érvennyel automatikusan be kéne vezetniük ugyanezt hisz a járműkategorizálás és a kresz tudomásom szerint EGYSÉGES KEDVES MAGYAR JOGSZABÁLYALKOTÓK MINDEN EU-S ORSZÁGBAN.Igy hát jogilag elméleti sikon nem is lenne kérdés hogy vezethet e B-vel mondjuk egy 125 ös yamaha SR125-öt.csakhát (sajnos)a magyar jogalkotók is annyit értenek a joghoz mint én:-)
Ennyi erővel én is lehetnék jogász:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!