Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szeretném meg tudni, hogy...

Bazsy83 kérdése:

Szeretném meg tudni, hogy nekem hivatásos jogsim van, B C, honvédségen keresztül raktam le, van belföldi árúfuvarozó, és autó mentő engedélyem is,2001-ben vizsgáztam. Igy fuvarozhatok? Vagy kell hozzá PÁV vizsga is?

Figyelt kérdés
2013. okt. 20. 08:48
 1/5 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Nekem anno kellett a PÁV 2 ahhoz, hogy nemzetköziben fuvarozhassak, asszem belföldre akkor PÁV 3 kellett.

Már GKI kártya van, nem tudom, hogy a belföldi fuvarozóit elfogadják-e.

És egy digitális sofőrkártya mindenképp kell, mert már a legtöbb kocsi kártyás.

2013. okt. 20. 09:11
 2/5 szántóvető ***** válasza:

Előzetes pályaalkalmassági vizsgálat

-megkülönböztető jelzést használó gépjármű vezetéséhez

közúti közlekedési szolgáltatás keretében

-személyszállítást végző autóbusz (trolibusz), személygépkocsi,

-nemzetközi közúti személyszállítást végző autóbusz, amelyben a vezetőülésen kívül legalább 17 állandó ülőhely van

-veszélyes áru szállítását végző gépjármű vezetése,

-7500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó, közúti közlekedési szolgáltatást végző tehergépkocsi, vontató, nyerges vontató és járműszerelvény,

-7500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó, nemzetközi közúti áruszállítást végző tehergépkocsi, vontató, nyerges vontató és járműszerelvény vezetése,

-ha a gépjárművezető előzetes orvosi vizsgálata során elrendelték.

2013. okt. 20. 09:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Első körben azt nézném meg, hogy 1-es vagy 2-es kategóriájú orvosi vizsgálatod van ( a jogosítványban 101 és 102-es kód ). A honvédségnél nagy divat volt, hogy csak 1-es kategóriájút jelölte be az orvos.

Páv III-ra mindenképp szükséged lesz, de célszerűbb a PÁV II-t megcsináltatni.

A belföldi árufuvarozói engedélyt még elfogadják, de már csak 2014. szeptember közepéig, utána Európa szerte egységesen csak a GKI kártya lesz érvényes ( külföldön és belföldön is ).

2013. okt. 20. 10:07
 4/5 A kérdező kommentje:
102-es kod van a jogsimba,ezek szerint kell PÁV. mennyi a páv2 dija és hol lehet csinálni?
2013. okt. 20. 11:11
 5/5 anonim ***** válasza:

8310 forint és a Corvin plaza mellett a Vajdahunyad utcában ( Budapest VIII. ) tudod megcsinálni.

[link]

2013. okt. 20. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!