Szeretném meg tudni, hogy nekem hivatásos jogsim van, B C, honvédségen keresztül raktam le, van belföldi árúfuvarozó, és autó mentő engedélyem is,2001-ben vizsgáztam. Igy fuvarozhatok? Vagy kell hozzá PÁV vizsga is?
Nekem anno kellett a PÁV 2 ahhoz, hogy nemzetköziben fuvarozhassak, asszem belföldre akkor PÁV 3 kellett.
Már GKI kártya van, nem tudom, hogy a belföldi fuvarozóit elfogadják-e.
És egy digitális sofőrkártya mindenképp kell, mert már a legtöbb kocsi kártyás.
Előzetes pályaalkalmassági vizsgálat
-megkülönböztető jelzést használó gépjármű vezetéséhez
közúti közlekedési szolgáltatás keretében
-személyszállítást végző autóbusz (trolibusz), személygépkocsi,
-nemzetközi közúti személyszállítást végző autóbusz, amelyben a vezetőülésen kívül legalább 17 állandó ülőhely van
-veszélyes áru szállítását végző gépjármű vezetése,
-7500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó, közúti közlekedési szolgáltatást végző tehergépkocsi, vontató, nyerges vontató és járműszerelvény,
-7500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó, nemzetközi közúti áruszállítást végző tehergépkocsi, vontató, nyerges vontató és járműszerelvény vezetése,
-ha a gépjárművezető előzetes orvosi vizsgálata során elrendelték.
Első körben azt nézném meg, hogy 1-es vagy 2-es kategóriájú orvosi vizsgálatod van ( a jogosítványban 101 és 102-es kód ). A honvédségnél nagy divat volt, hogy csak 1-es kategóriájút jelölte be az orvos.
Páv III-ra mindenképp szükséged lesz, de célszerűbb a PÁV II-t megcsináltatni.
A belföldi árufuvarozói engedélyt még elfogadják, de már csak 2014. szeptember közepéig, utána Európa szerte egységesen csak a GKI kártya lesz érvényes ( külföldön és belföldön is ).
8310 forint és a Corvin plaza mellett a Vajdahunyad utcában ( Budapest VIII. ) tudod megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!