Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A 2000 cm3-s 16 (150 Le-s)...

A 2000 cm3-s 16 (150 Le-s) szelepes calibrámba melyik a jobb olaj a Castrol Magnatec 10w40 vagy a Fuchs Syn Mc 10w40? 1992-s,217. 000 km. Elég jónak mondott motor állapot.

Figyelt kérdés
Eddig a Fuchs-ot tettem bele 4 évig, (nincs vele semmi bajom) de sokan heccelnek mostanában a Castrol Magnatec 10w40-nel (hideg indításnál stb. ),hogy az a tuti és hogy jobb! Mi akkor az igazság? Úgy tudom a castrol-t hamisítják vagy már nem?

#motorolaj #Opel Calibra #Fuchs Syn Mc 10w40 motorolaj #Castrol Magnatec motorolaj #10w40 motorolaj #2000 cm3-s motor
2013. okt. 20. 00:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én okoskodok? Neked nincs róla fogalmad, csak nézed a számokat és vered a melled, hogy neeem az nem ugyanolyan mert láttam 2 tized eltérést...

Az a különbség nem azért van, mert más a hideg viszkozitása, hanem mert más az összetétel, mivel más fordulatszámú, üzemhőmérsékletű motorokba tervezték...

Nézd meg a castrol edge 5w-40-et, a castrol slx professional 5w-40-et vagy a castol edge professional A3 5w-40-et, nem egyezik 100%-osan, pedig ugyanaz hidegen melegen...

Épp ezért ajánlott a gyári olajat, vagy azonos jellegű motorhoz ajánlott olajat használni. Mert ahogy dízelt nem teszel benzinesbe, úgy egy literenként 120 lóerős turbómotorba se teszel ugyanolyat, mint egy literenként 50 lóerős szívómotorba.

2013. okt. 23. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!