Te hogyan szerezted meg az első komoly motorodat?
Az összespórolt pénzemből 4000 Ft-ért vettem egy lestrapált MZ TS250-1 mocit:
Akkoriban még az volt az álmom, hiszen a nyugati motork elérhetetlenek voltak, az ETZ-t meg még nem találták fel!
:D
Huh...
Régebben olyan 2 éve kb. kaptam egy 200-as kínai quadot.Egy leharcolt quad volt,csörgött,zörgött.Ezen tanultam meg motorozni.Semmit nem finanszíroztam rajta,csak hajtottam.Egy barátomat még megkértem télen (febr. környékén asszem) hogy ajánljon már be ahol ő dolgozik,hétvégékre.Elérkezett a március,mehettem is dolgozni.Szombat,vasárnap egész nap reggel 7-től este 20-22-ig.Igaz volt olyan hogy már 7-kor haza jöhettünk.A feladat nagyjából egyszerű volt,de fárasztó.
Lótartás,malac,csirke,háztáj,fűnyírás,gerebjézés,szarpakolás,kaszálás egyszerűen minden,még betonozás is.Szóval meg kellett dolgozni rendesen azért a napi 2,000ft-ért.Elérkezett a nyár.Itt már hétköznapokat mentem,hétvégén kis pihi,itthon segíteni stb..Ez egész jónak igérkezet 5 napra 10,000ft az nem rossz,persze itt is volt olyan hogy csak este 21.00 fele mentünk haza de volt olyan is hogy egy héten 6 fél7-kor már otthon voltam.Hát ugye ezeket a pénzeket félre tudtam tenni,gyűjtögettem ahogy csak tudtam.Még a nyár elején felraktam a quadot a netre,egy nap csörög a telefonom tök gyomlálás közben.Akkor már tudtam hogy ez lesz az igazi.Június végén meló után fater mondta hogy keresnek.Hát mikor kimentem el állt a szavam.Megérkezett a kis DT125R-em.:) Elsőre hatalmasnak tűnt,de azonnal megfogott.Quadot lepróbálták jól is ment..(szikrázott a lánc stbb..)utasként én is kipróbáltam a DT-t hát nagyon tetszett.Félénken ki is próbáltam de azt hittem hogy besz@rok olyan nehéz volt.Na de mind1 is.Ráfizettem,nagy nehezen elvitték.Kicsit meg is lepődtem az 1000-res meg 2000-res kupac miatt.mMajd este 22.00-kor elgurult az első motorom,kicsit sajnáltam azért.Amúgy a csere este történt szóval,polgárőrök a fél falu kijött a hangra.Üres dob volt a quadon.:DDSzóval így sikerült nekem megszerezni álmaim motorját.Nagyon szeretem,sok mindent vettem már rá,de még közel sincs kész,és nem is lesz.:) A következő motorom egy XR400-as lesz remélem.De addig valami meló helyet kellene találnom.:))
14/F
Én pont a napokban szereztem be 60 ezer ft-ért egy MZ TS125-öst és egy Trophy 125-öst, már csak kicsit fel kell újítani, csinosítgatni őket, és viszem is vizsgára tavasszal. Már alig várom.
Nem tudom, hogy kinek mi a komoly motor, de én ezeket is annak tekintem, 5 év Simsonozás után. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!