SUZUKI SWIFT 1.3 98-as Lefullad Bemelegedés után télen.
Mi lehet a hiba?
Figyelt kérdés
Van egy 98-as Suzuki Swiftem 1.3-as. Ilyenkor, amikor kezdenek jönni a hidegebb idők, és egész télen is, az a problémám, hogy hidegen jól indul a legnagyobb fagyban is. De amikor kezd bemelegedni kegyetlenül fulladozik. Akkor, ha megállok vége a dalnak, ha tudok menni vele pár kilométert, akkor már nem fulladozik, rendesen működik. De ha megállok még ez előtt ott vége a dalnak amíg ki nem hűl. Mi lehet a hiba? Köszönöm a válaszokat.
húha hát e fogas kérdés nagyon szivesen segitenék de nem tudok
2013. okt. 23. 13:46
2/10 anonim válasza:
lehet falsot szív? át kell nézni egy két dolgot. vidd szerelőhöz. így látatlanba senki se tudja megmondani csak ötleteket.
2013. okt. 28. 16:27
3/10 anonim válasza:
Szia. Ha elindítód hidegen, megemeli a fordulatot? Egyzser hagyd,hogy alapjáraton melegedjen és nézd ,hogy mi történik. Fokozatosan kell visszaessen a fordulat. HA valamikor hirtelen leesik, akár valami érzékelő hiba is lehet.
2013. okt. 30. 21:50
4/10 anonim válasza:
Esetleg lambdaszonda?!
2013. okt. 31. 07:31
5/10 anonim válasza:
ugyan ez a problémám nekem is!! hidegen pöccre indul menni is tudok vele, majd pár km után leállítom, és újra indulnék, akkor már van hogy alapjáraton is fulladozik.. nagy gázzal eltudok indulni, de rángat 1es 2es 3as! Nyáron abszolute nincs ilyen problémám, csak hidegben, vagy inkább nyirkos ködös időben, így úgy gondolom valami elektromos hiba lehet.
Ha meg bemelegszik a motor a hibajelenség teljesen megszűnik! Várom a kérdezőt, hogy neki esetleg sikerült e megoldani a problémát, és hogy mi volt az.
2014. jan. 7. 15:48
6/10 A kérdező kommentje:
az autószerelő barátom azt mondta, hogy az injektor fej a hibás. Én kitakarítottam az egészet, de maga a fej rész egy egybeöntött vacak. Csak csere lehetséges. Sajnos anyagiak miatt most egy ideig nem tudom kicserélni, talán márciusra lesz pénzem majd leírom, hogy mi történt.
Más: a befecskendező rész tisztításakor óriási hibát vétettem az injektor fejnél lévő kb 2cm gumikarikát kifelejtettem és úgy raktam össze, sikerült is benzinnel telenyomatni a hengert meg se mozdult a dugó :-( Gyertya ki trafó le megpörgettem az önindítót és mindent beterített a benzin. Ha valakinek hasonló esete lenne fontos, hogy vegye le a trafót, mert szikrát vet a jó barátomnak ugyanígy égett ki a kocsija....
2014. jan. 10. 22:34
7/10 anonim válasza:
Indítózáskor nem tudott átfordulni a benzin miatt? Remélem nem így van, meg nem akarok vészmadár lenni, de ez nem volt egy egészséges lépés. Ha a dugattyú a összenyomhatatlan üzemanyag miatt megállt felső holtpont előtt fenn áll az esély, hogy elgörbül a hajtókar :( De ne legyen igazam.
2014. jan. 11. 23:20
8/10 anonim válasza:
Injektor csere megoldja a problémát
2019. okt. 3. 19:15
9/10 anonim válasza:
Azóta már elporladt.
2019. okt. 3. 19:22
10/10 A kérdező kommentje:
Még csak tavaly porladt el. Elérte a rothadás a hátsó felfüggesztési pontokat. Sajnos nem frissítettem a kérdést de egyszerű volt a megoldás. Először egy autószerelő be akart húzni egy injektor cserére de nem tartottam valószínűnek, hogy az injektor mert addigra már raktam rá másikat igaz használtat. A nagy problémát a gyújtáselosztó fedélen lévő szemmel alig látható repedés okozta. A melegedő alkatrészre szépen ott kicsapódott a pára pont amikor kezdett bemelegedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!