Diákok, akik suli mellett, diákmunkával autót tartanak fenn, adtok tanácsot?
Szeretnék venni egy 124-es Mercit és érdekelne azok véleménye, tanácsa akik suli mellett autót tartanak fenn.
Milyen autótok van és kb mennyibe kerül a fenntartása? Tényleg felesleges diáknak autó?
Vegyél autót nyugodtan, mert az első autó megvásárlásához fogható öröm kevés van egy férfi életében. Azt te a saját hétköznapjaid alapján jobban meg tudod ítélni, hogy felesleges-e vagy sem, de ne 124-es Mercit vegyél első autónak...
Könnyen lehet, hogy egy ilyen korú kocsiban már bőven 500 ezer fölött van a futott km. Ekkora futásteljesítménynél és kornál benne van a pakliban, hogy a kocsira vásárlás után akár azonnal rá kell költeni egy nagyobbacska összeget... Mercedeshez nem két fillér az alkatrész. Meg aztán egy 124-es nem 5-6 litert fog fogyasztani, hanem sztem minimum 8 liter körül, de most nagyon visszafogottan saccoltam...
Első autónak egy F Astra, egy hármas Golf, egy Punto, de neadj' Isten még egy Swift is megteszi, akkor is, ha le leszek pontozva. Mercit meg Bömöst majd ráérsz akkor venni, amikor vállalatigazgató leszel :)
Tényleg felesleges.
Mivel diák vagy így nem lehet régóta jogsid. Így egy vagyon a biztosítás. Akkor ott az évi súlyadó és még egy ablaktörlőt nem vettél a kocsira. Nekem egy 16 éves BMW-m van és nem diák vagyok hanem kamionos. Szóval van némi eltérés a fizetésünkben de engem megvisel az hogy mennyibe fáj nekem a kocsi fenntartása. Csak én muszáj vagyok vele. Nincs olyan hónap hogy ne jöjjön ki valami 10-20 ezer ft-s fizetnivló csekk.
Szerintem jobban járnál egy robogóval vagy egy 125ös mocival. Azoknak hálistennek kicsi a fentartái költségük és nem kell rá parkoló díjat sem fizetni. És nem zabálja le az életed és az összes pénzed. Nekem mióta autóm van egy jót nem tudtam bulizni mert vagy vezettem vagy fizetni kellett valamit rá és arra spóroltam. Ha pesti vagy meg még nagyobb hülyeség a kocsi. Én 30 leszek lassan de simán ráülök a robogóra is hóvégén. :D
Direkt akarok 124-et, vagy régebbit, mert az új autókat nem szeretem,és azok szintén pénztemetők(tervezett elavulás ugye). Kis autókat pedig nem tartom biztonságosnak.
Meg azért is akarok mercit, mert mindenhol csak jót hallok róla, nem romlanak el, ha meg mégis, akkor bontóban van hozzá minden.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Gondolom, megint lepontoznak egy páran, de leírom...
Azért ezt a tervezett avulás dolgot ne úgy képzeld el, hogy a kocsi 100000 km után atomjaira hullik. Nézz körül az utakon, elég sokan járnak 10-15 éves kocsikkal, és azért nem jellemző, hogy minden második sarkon Astrát-Focust bütykölget valaki. És nehogy azt hidd, hogy a mai autók nem tudnak elmenni 2-30000 km-nél többet... Időnként lehet olvasni autós portálokon egymilliót futott Fabiáról, Golfról, F Astráról, G Astráról, stb.
A kisautók biztonságával kapcsolatban valamennyire egyetértek, de azért vedd figyelembe, hogy a fiatalabb konstrukciókban jellemzően jobban odafigyeltek a tervezés során a biztonságra. Gyűrődőzóna, légzsák, miegymás.
Oké, lehet, hogy a bontóban találsz ezt-azt, de nem biztos, hogy mindent (tapasztalat...) Meg azért azt jól nézd meg, hogy kitől hallottad azt, hogy a 124-es Merci jó. Olyasvalakitől, aki 20 éve hajtott ilyet, vagy aki most hajt ilyet? Olyan valakitől, aki évente 50 ezer km-t megy, vagy olyantól, aki 10 ezret?
Szóval nekem diákmunkás fizetésből nem éppen Mercedest jutna eszembe venni. Az is igaz, amit az előző válaszoló írt: a súlyadó és a biztosítás már önmagában komoly tétel.
Oké, befejeztem... :) Ha nagyon szerelmes vagy a 124-esbe, akkor vegyél azt, de akkor a kocsit a hibáival együtt is szeresd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!