Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A robogók variátor görgőin...

A robogók variátor görgőin miért van műanyag vagy gumiszerű bevonat?

Figyelt kérdés
Nem lehetne tisztán bronzból vagy rézből készíteni? Ahogy láttam mindegyiknek van egy fém "mag" a belsejében.
2013. okt. 17. 06:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Azért, hogy ne karcolja agyon a variátor belsejét, a fém agyin koptatná a csúszkálástól.
2013. okt. 17. 06:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Olvastam hogy többféle tömegű is van 1 adott típushoz,néhány gramm különbséggel. Mi változik ha ha nem az eredeti gyári tömegűt rakok bele?
2013. okt. 17. 06:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha nehezebb,akkor hamarabb szétfeszül, ergó alacsonyabb fordulaton nagyobb lesz az áttételezés,,sőt.. (csak ha engedi a szíjpálya !) gyorsabb is lehet 10-20 km-el a verda

Hidd el ki van számolva alaposan,a motor teljesítményéhez egy adott görgő,és attól durván eltérni nem lehet.

Arról nem beszélve hogy a robogókkal 50-60km fölé nem kéne menni,mert nem száguldásra van tervezve

2013. okt. 17. 07:02
 4/5 anonim ***** válasza:
2013. okt. 17. 07:02
 5/5 motoros1991 ***** válasza:
Így van ahogy előttem is írták, görgővel nem nagyon érdemes variálni mert a gyári összeállítással fog ugyis a legjobban müködni, amugy meg nem is biztos hogy fog többet menni végsebességre mert ahoz erő is kell és ráadásul gyorsulni se fog rendesen, ha tuningolsz valamit sosem elég 1 valamihez hozzányulni.... mindig többminden ránt magával.
2013. okt. 17. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!