Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » USB töltő beszerelése?

USB töltő beszerelése?

Figyelt kérdés

Hali

Egy DVR kamera beszerzését tervezem, de mivel ez mindig az autóban lenne, nem szeretném a szivargyújtóról ellátni energiával. Annyi a feltétel, hogy ne legyen áram alatt, ha a gyújtást levettem (tehát, minta szivargyújtó).

Tudom, hogy megoldható ez, ha közvetlenül lesz bekötve, de ehhez nem értek. Érdemes ezt otthon megoldani, vagy inkább szakemberhez kéne vinni? Ha utóbbi, Budapesten (III, XIII), esetleg Pilisvörösváron hova ajánlott menni? Milyen áron oldanák meg a kábelezést?

Kicsit utánanéztem és ezt találtam, mint ilyen célra használható adapter: [link] , de ez elég húzós áron van. Vagy ezzel ne is törődjek, mert a szakember majd berak valamit (csak mi van, ha az egy kínai vacak és kiég a kocsi miatta)?

2013. okt. 16. 15:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Lényeg az hogy stabil 5v legyen. Egy kis elektronikai rálátással bárki össze tud rakni egy ilyet. Én már csináltam(igaz még nem próbáltam ki) de kb 400-500ft-ból megvolt. USB aljzattal együtt.

Bekötését meg autó villamosságis szerintem pár perc alatt megcsinálja.

2013. okt. 16. 15:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Villamossági dolgokhoz nem értek, ezért is linkeltem a fent a terméket ami elvileg elvégzi ezt (bekötés meg ezen felül van még).
2013. okt. 16. 17:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

1.Variáció: Veszel egy szivargyújtó aljzat elosztót.

2.Variáció: Veszel egy 1500-2500 forintos, szivargyújtóba dugható usb töltőt, ami képes 1000mw körül tölteni (a kamerának kell egy erős táp). Leszeded róla a burkolatot. Hozzáforrasztasz a pozitív (a középső érintkező) és negatív (az oldalsó érintkező) oldalhoz egy hosszú vezetéket. Kiszeded a helyéről a szivargyújtót. Hátulról valahogy bevezeted az előbb megcsinált kábel végét, kidugod a lyukon. A szivargyújtó sarukhoz hozzáforrasztod a megfelelő pólusokat. Visszateszed a szivargyújtót a helyére. Ezután tetszőlegesen elvezetgeted a kábeleket, javasolt behúzószálnak egy hosszú drótot használni.

2013. okt. 16. 18:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem értesz a villamossághoz, akkor a 2. pontból csak azt kell megvalósítanod, hogy veszel egy 1000mw felett töltő usb szivargyújtós adaptert, a többit elintézi a villanyosember.
2013. okt. 16. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!