Hideg indításnál kb 1 percig halványkék füstöt ereget az autóm, miért?
Autó adatok:
Opel astra 1.6 Benzin
1 perc után,ha kicsit bemelegszik a motor,akkor már nem halványkék a füst. Nem mindig veszem észre,hogy füstölne,csak néha...
Mitől van ez? Károsodhat a motor?
Nekem is füstöl beindításkor az autóm,de ez egy dízel omega.Nálam is az lehet a helyzet,hogy valami úton-módon becsöpög egy kis gázolaj.És így van:csak indításkor!Na most,ettől még az autó tökéletesen használható,csak a javítást tervezni kell.Érdeklődni itt-ott,utána olvasni,meg gondolkozni,hogy a családi költségvetésbe hogyan férne bele?!
És a fontossági sorrend is számít.Viszont,ha valami tiltó jelzésed lesz,akkor cselekedni kell.Vígasztaljon,hogy az én kocsimnál teljes porlasztócsúcs javítást kell csinálni,ami minimum 160.000 ft.Ez van.
Igazából gyűrűzgetni nen nagyon érdemes szerintem,mert ugyse birja tul soká a kopott ,hengerrel.Ha fölujitás akkor motorfurás,vagy hüvelyezés,attól függ milyen fajta.
Az meg nem olcsóság,de ha egyszer jól meg van csinálva akkor még egy élet.
minek venni másik autót? ha elkorhadtak a házad tetőszerkezetében a fa gerendák, akkor kicseréled a szerkezetet vagy veszel egy új házat?
utána kell nézni mi éri meg jobban... nyilván ha nem sokkal drágább a felújítás, mint a jó állapotú bontott motor, akkor fel kell újítani, mert az garantáltan hibátlan lesz megint több százezer km-ig, a bontott meg nem biztos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!