Mi a helyes vezetéstechnika személyautóval egy kereszteződésben való áthaladáskor?
Nem tudom, hogy tanítják ma a kreszt, de amikor én tanultam, már KRESZ tanfolyamon elmagyarázták, hogy egyes tábláknál mit is kell csinálni a kocsival.
Amúgy meg mit izgulsz, még csak most fogsz vezetni, az oktató meg azért van, hogy elmondjon mindent.
#3, 12:28, szántóvető válasza:
"a macisajt alakú tábla az stop tábla,ha nincs jelzőlámpa ami működik vagy csendőri irányítás akkor MINDEN ESETBEN MEG KELL ÁLLNI!"
Ez egy akkora baromság, mint szódás a lovát! Honnan veszed ezt? Van jogosítványod? És azt hol vetted? Tessék nagyon gyorsan előszedni egy KRESZ tankönyvet, és ismételni!
Gyengébbek kedvéért:
- macisajt (csúcsára állított háromszög) jelentése: „Elsőbbségadás kötelező”; a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésben elsőbbséget kell adni a keresztező (betorkolló) úton - illetőleg, ha a jelzőtábla alatt az útkereszteződés alaprajzi vázlatát feltüntető kiegészítő tábla van, az ezen vastag vonallal jelzett úton - érkező jármű részére. NINCS SZÓ KÖTELEZŐ MEGÁLLÁSRÓL!
- STOP tábla (nyolcszögű tábla STOP felirattal): „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező”, a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és az a) pontban említett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni. TEHÁT ENNÉL A TÁBLÁNÁL KÖTELEZŐ MEGÁLLNI!
Forrás: 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól - 12. §, Az elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák
-OFF
14-es,ha nem esett volna le:már rájöttem hogy a kérdező melyikre gondolt.nincs jogsim,na és?
a kérdező kérdésére is kitérhettél volna a válaszodban.
ha zöld a forgalomirányító berendezés akkor nem kell megállni a stoptáblánál,ha a csendőr szabad utat ad akkor sem,ezt a véleményemet fenntartom.
Tessék nagyon gyorsan előszedni egy KRESZ tankönyvet, és ismételni!
A helyzet, hogy nincs olyan kereszteződés szerintem, ahová a 10 km/h túl gyors legyen. És ugye tanitják, hogy 1-ben a kocsi csak induláskor szabad legyen, ha nem állsz meg, 2-ben kell legyen.
Nos, egy kereszteződésbe igy szoktam bekanyarodni: lelassitok, beteszem 2-be, és a kuplungot csak akkor engedem ki, mikor a kanyar közepére érek. Ez mindig bevált, ezután már lehet is gyorsitani, tuti nem fullad le az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!