Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a helyes vezetéstechnika...

Mi a helyes vezetéstechnika személyautóval egy kereszteződésben való áthaladáskor?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik a jobb? 1: Ha egy macisajt táblás kereszteződés előtt jóval hamarabb visszaváltok kettesbe ,és kuplung kinyomása nélkül alapjárattal közelítem meg a kereszteződést,majd gyorsan szétnézek és áthaladok?Itt az a gond,hogy van olyan kereszteződés,ami megközelítéséhez sok a kettes 10 km/h alapjárata és nagyon bemegyek a védett útra,ha meg tovább fékeznék akkor meg lefulladok.Ilyenkor egyesbe teszem vissza? 2: Ha észlelem a kereszteződést kettesbe váltok és kinyomott kuplunggal begurulok,majd ha nem jön semmi csúsztatva felengedem a kuplungot, egy kis gázt adok és átkelek,ilyenkor nem rakom vissza egyesbe? Köszönöm a válaszokat!

2013. okt. 13. 12:07
1 2
 11/20 Sinead ***** válasza:
Kanyarodni természetesen kiengedem a kuplungot. Amíg tanulsz, inkább állj meg a kocsival a kereszteződés előtt. Majd ha megvan a jogsi, a környéken úgyis megjegyzed a kevésbé forgalmas útvonalakat, akkor majd egyszerűsítesz.
2013. okt. 13. 13:41
 12/20 A kérdező kommentje:
Hallottam már,h kanyarban nem szabad kinyomni a kuplungot,mert akkor megszűnik a motorfék és megcsúszhat az autó.Ismerek olyat aki mindig kinyomott kuplunggal veszi be a kanyarokat,de még egyszer sem csúszott meg.
2013. okt. 13. 13:47
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy tanítják ma a kreszt, de amikor én tanultam, már KRESZ tanfolyamon elmagyarázták, hogy egyes tábláknál mit is kell csinálni a kocsival.

Amúgy meg mit izgulsz, még csak most fogsz vezetni, az oktató meg azért van, hogy elmondjon mindent.

2013. okt. 13. 13:48
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

#3, 12:28, szántóvető válasza:

"a macisajt alakú tábla az stop tábla,ha nincs jelzőlámpa ami működik vagy csendőri irányítás akkor MINDEN ESETBEN MEG KELL ÁLLNI!"

Ez egy akkora baromság, mint szódás a lovát! Honnan veszed ezt? Van jogosítványod? És azt hol vetted? Tessék nagyon gyorsan előszedni egy KRESZ tankönyvet, és ismételni!

Gyengébbek kedvéért:

- macisajt (csúcsára állított háromszög) jelentése: „Elsőbbségadás kötelező”; a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésben elsőbbséget kell adni a keresztező (betorkolló) úton - illetőleg, ha a jelzőtábla alatt az útkereszteződés alaprajzi vázlatát feltüntető kiegészítő tábla van, az ezen vastag vonallal jelzett úton - érkező jármű részére. NINCS SZÓ KÖTELEZŐ MEGÁLLÁSRÓL!

- STOP tábla (nyolcszögű tábla STOP felirattal): „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező”, a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és az a) pontban említett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni. TEHÁT ENNÉL A TÁBLÁNÁL KÖTELEZŐ MEGÁLLNI!

Forrás: 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól - 12. §, Az elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák

2013. okt. 13. 13:48
 15/20 A kérdező kommentje:
# 13/14 Nem hátrány ,ha előre utánajárok a dolgoknak.
2013. okt. 13. 13:55
 16/20 A kérdező kommentje:
13:48-as nak írom :)
2013. okt. 13. 13:56
 17/20 anonim ***** válasza:
Ér-e annyit, hogy estleg összetörd a technikát? Megállsz, ha nem jól belátható, ártani nem árthat.
2013. okt. 13. 14:03
 18/20 szántóvető ***** válasza:

-OFF

14-es,ha nem esett volna le:már rájöttem hogy a kérdező melyikre gondolt.nincs jogsim,na és?

a kérdező kérdésére is kitérhettél volna a válaszodban.

ha zöld a forgalomirányító berendezés akkor nem kell megállni a stoptáblánál,ha a csendőr szabad utat ad akkor sem,ezt a véleményemet fenntartom.

Tessék nagyon gyorsan előszedni egy KRESZ tankönyvet, és ismételni!

2013. okt. 13. 14:05
 19/20 anonim ***** válasza:

A helyzet, hogy nincs olyan kereszteződés szerintem, ahová a 10 km/h túl gyors legyen. És ugye tanitják, hogy 1-ben a kocsi csak induláskor szabad legyen, ha nem állsz meg, 2-ben kell legyen.

Nos, egy kereszteződésbe igy szoktam bekanyarodni: lelassitok, beteszem 2-be, és a kuplungot csak akkor engedem ki, mikor a kanyar közepére érek. Ez mindig bevált, ezután már lehet is gyorsitani, tuti nem fullad le az autó.

2013. okt. 13. 14:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Ezt érezni kell. Plusz autótól és kereszteződéstől is függ. Mentem olyan kocsival, hogy lehetetlen volt mozgás közben egyesbe rakni, meg mentem olyannal is, aminek olyan hosszú volt az egyes fokozata, hogy 20-nál is nyugodtan berakhattad és haladtál vele.
2013. okt. 13. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!