Túl kemény a rugózása a Ford Fiestámnak. Mit lehetne tenni?
Sziasztok! Ford Fiesta 1,25 16V 75LE autóm van, 2006-os gyártmány. Mindig is feltűnt, hogy kemény a rugózása. Ha többen ülünk benne, vagy ha szállítok valami nehezebbet, akkor nagyon nagyokat üt az autó, ha úthibán megyek keresztül (mélyedés, kátyú, stb). Amikor egyeül utazom, nem zavaró, de amikor többen vagyunk, akkor mindenk "ugrál" az ülésben.
Nemrég tönkrement az egyik hátsó lengéscsillapító, ezért a két hátsó cserélve lett. Gondoltam, talán jobb lesz, de talán még keményebb azóta a rugózás.
Olvasgatok neten, de nem nagyon találok erről infot, illetve a lengéscsillapítók leírásában sincs erre vonatkozó információ.
Érdekelne, hogy találkoztatok-e már hasonló problémával (gondolom nem vagyok egyedül), illetve, hogy lehet-e olyan lengéscsillapítót kapni ebbe az autóba, amivel lágyabb lesz a rugózás. Nem akarok túl lágyat se, de amikor belehajtok véletlenül egy kátyúba, vagy ha az út egyenetlen, akkor ne érezzem már úgy, hogy szétesik az autó darabokra. Mert gondolom ez nem csak nekem kellemetlen, hanem az autó alkatrészeinek sem tesz jót.
A végeredményt nem írtam le, elnézést. Elvittem egy szervizbe, ott kipróbálta a szervizes és arra jutott, hogy rossz lengéscsillapítót raktak bele. Lényegében túl nagyot. Mondta a szaki, hogy ment vele egy kört, de olyan volt, mintha két fadarab lenne a lengéscsillapító helyén, mert semmit nem tudott mozogni. Kicserélték normálisra.
A rosszakat visszavittem oda, ahol belerakták, ott bizonygatták, hogy ez pedig jó, csak egy keményebb fajta, hiába mondtam, hogy teljesen irreálisan pattog az autó. Erre azt mondta, hogy a másik szerviz csak üzletet akart magának csinálni, de miután megmondtam, hogy a másik szerviz először azt tanácsolta, hogy cseréltessem ki azokkal, akik beszerelték, csak én nem akartam még egyszer pórul járni, utána inkább befogta és visszaadta a pénzt. Szóval sajnos egy kimondottan lengéscsillapító-szervizben rossz típust tettek az autóba, amit eleinte nem is akartak beismerni. Valószínűleg rájuk maradt pár darab és gondolták, bepróbálkoznak. Ugyanis a másik szervizben rákerestek a típusra neten, és már nem forgalmazzák sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!