Túl kemény a rugózása a Ford Fiestámnak. Mit lehetne tenni?
Sziasztok! Ford Fiesta 1,25 16V 75LE autóm van, 2006-os gyártmány. Mindig is feltűnt, hogy kemény a rugózása. Ha többen ülünk benne, vagy ha szállítok valami nehezebbet, akkor nagyon nagyokat üt az autó, ha úthibán megyek keresztül (mélyedés, kátyú, stb). Amikor egyeül utazom, nem zavaró, de amikor többen vagyunk, akkor mindenk "ugrál" az ülésben.
Nemrég tönkrement az egyik hátsó lengéscsillapító, ezért a két hátsó cserélve lett. Gondoltam, talán jobb lesz, de talán még keményebb azóta a rugózás.
Olvasgatok neten, de nem nagyon találok erről infot, illetve a lengéscsillapítók leírásában sincs erre vonatkozó információ.
Érdekelne, hogy találkoztatok-e már hasonló problémával (gondolom nem vagyok egyedül), illetve, hogy lehet-e olyan lengéscsillapítót kapni ebbe az autóba, amivel lágyabb lesz a rugózás. Nem akarok túl lágyat se, de amikor belehajtok véletlenül egy kátyúba, vagy ha az út egyenetlen, akkor ne érezzem már úgy, hogy szétesik az autó darabokra. Mert gondolom ez nem csak nekem kellemetlen, hanem az autó alkatrészeinek sem tesz jót.
Jó kérdés. Azt érzem, hogy amikor mondjuk négyen ülünk a kocsiban vagy szállítok pár száz kilót, és belemegyek egy úthibába, akkor olyanokat üt a hátulja az autónak, hogy szó szerint megdobja a kocsit, meg a benne ülőket. Ha egyedül megyek vele, akkor ilyen probléma nincs.
Szerintem ez nem normális. Főleg, hogy pont a hátsó lengéscsillapítók lettek lecserélve, de előtte is hasonló problémám volt.
És itt normál ötvenes tempóról beszélek. És nem kimondottan kátyúra gondolok. Amerre járok, az úton több helyen is meg van süllyedve a burkolat, amikor ezeken megyek keresztül, akkor csak úgy dobálózik az autó, és nem túl jó érzés a benne ülőknek sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!