Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 22 évesen már 125ccm feletti...

22 évesen már 125ccm feletti motorral kellene kezdenem nem?

Figyelt kérdés
190cm vagyok szal a 125ccm kategóriában elég szükős a választék számomra és mindekitől hallom,hogy a 125ccm inkább ilyen 16 éveseknek van más meg azt mondja semmikép nem szabad 125ccm felett kezdeni elsőre a motorozást.Most akkor kinek higgyek? Nem fogok több százat belefektetni egy régi 125ccm-be,hogy gyakoroljak,szerintem ez tök hülyeség. Egy 250 vagy mondjuk 400ccm körüli motorral is lehet az elején ovatosan menni nem?
2013. okt. 8. 16:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Saját vélemény következik: tökmindegy milyen motorral kezdel. Ha van eszed életben maradsz és normálisan közlekedel akkor bármilyen országúti motorral elboldogulsz ha meg nem vagy érett a motorozáshoz akkor motoros pályafutásod kérész életű leszen - legyen szó akár MZről vagy egy Yamaha R1ről.

Én nem korhoz kötném a motorozást hanem szellemi/pszihológiai teszthez. Az általam ismert elhunyt motorosok egyike sem volt annyira fiatal - vagy túl volt a 3. xen vagy a közelében volt. Mind nagyon jól motorozott és -sajnos - túlbecsűlte a saját képességeit közúton.

"az elején ovatosan menni nem" - NEM. Ésszel kell menni és MINDIG. Tény, hogy egy fiatalabb emberke talán többet vállal és több huszas éveiben járó "kollégát" láttam ingben, gatyában motorozni, de még erre se álalánosítanék.

A legnehezebb azt felismerni, hogy a motorozást esetleg nem neked találták ki. Ha nem félsz, vakmerő vagy, akkor ne motorozz. Ha pedig rettegsz akkor sem.

2013. okt. 8. 17:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint nem kár ha kihagyod a kis gyakorló motorokat, robogókat, ezzel megszabadítod magad pár százezres kiadásokról, és még javítási költségek szervizelés benne sincs, közhelyesnek hangzik de nem leszel nagyobb veszélyben első nagy motorral mint ha lett volna előtte egy 125ös mondjuk, lényeg hogy meg ismerkedj a tudásával, és aszerint lehet neki engedni többet.

Nekem még nincs közeli tervben a motor vétel, de valószínű hogy én is nagyot fogok venni rögtön, mert nem tehetem meg azt hogy akár 3 motoron is tanulgassak míg veszek egy véglegeset

21/F

2013. okt. 8. 17:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Számít milyen motorral kezdesz... Azért egy komolyabb Speeden hamarabb elveszted a fejed! De mindig ésszel kell menni mindegy mivel!

Szerintem egy GS500-as Suzuki is tökéletes kezdésnek! Nem olyan kicsi, de nem is egy félelmetes gép. Sok van, olcsó az alkatrész, könnyen megtanulsz rajta mindent, és valószínűleg minimális veszteséggel adod tovább.:) Utána meg jöhet amit akarsz.

125-öst meg ne vegyél, mert 16 éves kölkök úgy bánnak vele, ahogy...

2013. okt. 8. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!