Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az fm transmitter nem tudja...

Az fm transmitter nem tudja lemeríteni az aksit?

Figyelt kérdés
Nem igazán értek ehhez a dolgokhoz.. ha sosem húzom ki, nem tudja lemeríteni az aksit? Nem kéne kihúznom, pl éjszakára vagy ilyesmi? Előre is köszönöm!!

2013. okt. 7. 20:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden bekapcsolva hagyott elektromos fogyasztó le tudja meríteni az akkumulátort, csak nem ugyanannyi idő alatt. Ha az FM-transzmittert csak kihúzással tudod áramtalanítani (amit kétlek, mert szerintem van rajta kikapcsológomb), akkor ki kell húzni. Kicsi a fogyasztása, ezért vélhetően egy éjszaka alatt nem tudja teljesen lenullázni az akkut, de nem tudhatjuk, milyen állapotú az akkumulátorod. Lehet, hogy már kezd öregedni és ha bejönnek a hidegek, annyi merülés épp elég lesz neki, hogy ne akarjon indítani.
2013. okt. 7. 21:00
 2/9 anonim ***** válasza:
nekem a szivargyújtó a gyújtásra van kötve ha kiveszem a kulcsot akkor nincs szivargyújtó szóval nekem nem merítené le , de azt nem tudjuk ,hogy neked hogy van bekötve, de am szerintem ne hagyd benne a transmittert, mert még a végén feltörik a kocsit érte inkább húzd ki és tedd a kesztyűtartóba úgy tuti nem meríti le az akksid + talán nem törik fel a kocsit
2013. okt. 7. 21:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem érteni kell ehhez csak józan paraszti ésszel gondolkodni. Áram kell neki, tehát fogyasztja azt. Azt meg az aksi biztosítja. Tehát meríti.

Persze keveset fogyaszt, tehát egy jó állapotú aksinak jó pár nap meg se kottyan. De egy rádió is lemerítheti ami csak az időt jelzi ki.

Sőt, önkisülése is van az aksinak. tehát magától is merül.

2013. okt. 7. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Az előzők elmondták a kérdésre a választ.

DE! Hozzáteszem, hogy ne hagyd benne, mert mikor adod rá a gyújtást, egy idő után elszarja a biztosítékot. Vagy benne hagyhatod, de amikor indítasz húzd ki.

2013. okt. 7. 22:18
 5/9 anonim ***** válasza:
(lemaradt, hogy mert akkor kap áramot.)
2013. okt. 7. 22:18
 6/9 A kérdező kommentje:
hát de amikor indítom és kihúzom, hogy fogom hallgatni a zenét? pont az a lényeg, hogy hallgassam menet közben... szivargyújtóra van rákapcsolva, most ha a kocsin még gyújtás sincs "pihen" akkor hogy szívná le? én ezt nem értem ....
2013. okt. 8. 10:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk attól is függ a dolog hogy a szivargyújtó alapból feszültség alatt van-e. Ha nincs akkor természetesen nem meríti egyáltalán az aksit.

De ez is értelemszerű.

2013. okt. 8. 12:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Annyi a lényeg, hogy amikor indítod akkor húzd ki (mondjuk alapból is kihúzhatnád), és amikor jár a motor dugd vissza, mert nem szereti a szivargyújtó biztosítéka, ha hirtelen kap áramot. Egyébként meg amikor leállítod a motort és nem világít a transmitter , akkor nem kap áramot. Így hát nem szívhatja le az aksit.
2013. okt. 8. 15:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Tanulmány: [link]
2013. okt. 8. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!