Megvennétek ezt az autót a fiatoknak?
Nem. Semmiképp. Szervizelni, fenntartani és tankolni ki fogja, ha a vételárát se tudja egyedül tartani? Illetve 18 évesen minek kell ilyen autó? Kezdő jogsival bőven lesznek rajta javítandó hibák, ami egy efféle autó esetében nem kettő Forint. Az erő sem mellékes. Egy atomerőművet kezdő jogsival nem fog tudni megtartani, meg akkor sem, ha 4WD. Lehet lepontozni, meg azt is tudom, hogy irigykedek, mert nekem nem telik rá. De aki józan paraszti ésszel gondolkodik, az megérti.
Szóval egy ilyen beruházás előtt legyen a lábában bő 50 ezer km, utána esetleg.
Nem akarok én sem a fiad pénztárcájában turkálni, de ha nem lenne rendszeres jövedelme, amiből fenntartani és tankolni tudja, akkor inkább olcsóbb és olcsóbban fenntartható autót válasszon (feltéve hogy egyáltalán kell neki autó mindenáron).
Ha az én fiam lenne valszeg rábeszélném, hogy inkább lakásban gondolkozzon - ha eddig ennyit félre tudott tenni, akkor feltételezem van otthon autótok amit szombat este elvihet. Ha még gyűjt hozzá, vesz egy lakást valami olyan helyen ahol ki lehet adni már van valamije amit tényleg fel lehet mutatni. Meg kiadni, ami hozza a pénzt, nem viszi.
Én is nagy járműbu*i vagyok (1 autó, 4 nagymotor + egyebek), de be kell vallani, hogy bizony komoly összegeket "rá kell öntenie" az embernek a járműveire, akár üzemanyag, akár adók/biztosítás, akár a javítás. Nekem kb. ugyanolyan évjáratú Fordom van mint az említett Audi, ennek sem 2 fillér a javítása, hát még a 4 karikásé mennyi lehet...
Ha tényleg annyira jó vétel az autó, hogy mostanában nem valószínű, hogy lesz még egy ilyenre lehetőség, akkor adnék bele, de ha ilyenekkel van tele a piac akkor felesleges, majd megveszi ha összejön rá a pénze.
Gondolom az átírásra, biztosításra, egyebekre külön félre tette a pénzt, és konkrétan az autóra kell az 1,1m, mert a papírozgatás lesz még legalább 200e forint.
Bár eleve az aranyszabály az, hogy a vételár 30%-a legyen meg tartalékban, mivel egy használt autóban mindig benne van a rizikófaktor... azért az nem szerencsés, ha úgy veszi meg az autót, hogy utána még egy olajcserére sem fogja futni.
Nem, egy 18 éves gyereknek amúgy is minek kocsi, pláne ennyiért és ilyen teljesítményű.
Ha meg az élemtódjához feltétlen szükség van egy kocsira, amit 18 évesen kétlek, akkor meg vannak harmad ennyiért is kiváló alternatívák, amit még fent is tud éppen tartani, így viszont szerintem több mint valószínű, hogy nagyrészben vagánykodás/felvágás miatt is kellene neki az Audi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!