Autóban az ajtó felett lévő olvasólámpa le tudja meríteni az akksit ha bekapcsolva marad?
Sajnos igen, minden képes lemeríteni egy idő után.
Az a kislámpa képes leszívni kb 1 nap alatt is vagy kevesebb idő is elég neki. Egyébként szinte minden elektromos kütyü képes leszívni az akkumulátort, még a riasztó is vagy is az a kis visszajelző piros villogó led is képes leszívni az aksit csak az olyan kis teljesítményű hogy elkelhet 3-4 nap is akár vagy több, attól függ hogy az akku mennyire van már lenyúzva és mennyire járja már a végét. De elmondom neked hogy a bekapcsolva hagyott rádió is piszok hamar leszívja pár óra is elég hozzá, nem véletlen mondják azt sokan hogy ha valaki kitakarítja az autóját akkor miért e használja azt zene hallgatáshoz, mert oké hogy az az 1-2 óra nem árt neki de az autó akkumulátorában kb annyi elegendő van hogy az autót elindítsa, utána már a generátor adja az áramot és tölti is az akkumulátort, ha valakinek nem indul be könnyen az autója és mondjuk nem az akku gyengesége vagy az önindító hibája végett hanem mert nincs benne benzin vagy nem kap benzint vagy a gyertyák nem működnek ott is párszor forgatja a kulcsot az ember és annyi az akkunak utána marad a betolás ha kivan küszöbölve a hiba.
tehát ha valaki mondjuk égve hagyja azt a villanyt lehet nem meríti le teljesen az autót de leszívja annyira az aksit hogy ne tudja rendesen megpörgetni hogy beinduljon na akkor már szívás van. De egyébként nekem egy autó elektronikai műszerész mondta hogy az olyan rádiót aminek levehető az előlapja és a standby üzemmód látszik, tehát világít a kislámpa rajta akkor az is piszokul letudja meríteni 1-2 nap alatt is akár mert áram alatt van a ketyere attól még, csak keveset szív le.
Végül is igen, de függ az akku kapacitásától és az állapotától.
Ha az akku állapotban van az a kis 10 W-os izzó egy éjszaka alatt nem meríti le még télen sem.
Én is felejtettem már felkapcsolva annó SKODA-ban, reggel simán indult.
A mai modern autók elektronikája meg ki fogja kapcsolni kb 5 perc után ha bezárod az ajtót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!