Mit kell tudi az Opel Astra G autókról? (9 éves,1.2-es az autó)
Nekem 8 éves 1.4-es G Astrám van. Én nagyon szeretem, megbízható, könnyen vezethető gépkocsi. Bár az első ülés lehetne icipicit kényelmesebb, de azért így se okoz gondot levezetni a tengerpartig. A szerelő ismerősöm szerint egy unalmas autó, persze ezt azért mondja, mert nem sok dolga van vele.
Az 1.2-es motort nem ismerem, az enyémben 1.4-es 90 lóerős láncos motor van. Megy szépen, nincs vele semmi gond, de már nem egyszer ki kellett kapcsolnom a klímát, ha öten ültünk benne és előzni akartam az autópályán, hogy meglegyen a szükséges erő.
De lehet, nem mondtam hogy nem, és nem is teljesen erről szól a nyomaték... Engem a max nyomaték késői "megérkezése" zavar.
Igen raknak, és nem is vennék ilyet, amiről az említett autókban szó van.
Megnézném, hogy egy "modern" turbó benzines mikor fog ilyen nyomatékgörbét produkálni...
Csak mert az alapjáratra turbósított gépek szépen és jól mennek kb 4000-ig, fölötte meg elfogy az erő mert kicsi a turbó, hiába a változó geometria... ezzel szemben a szívómotor végig jól érzi magát, és ugyanannyit tud alapjáraton is...
Nem mondtam, hogy minden szívó benzines elavult! Ez tévedés!
Csak 1.2-es szívót nem vennék, ilyen kis térfogattal turbósat vennék ma már. Igen a szóban forgó 1,2; 1,4; 1,6 szívó benzinesek elavultak, de ez nem azt jelenti, hogy minden szívó benzines elavult, nem ezt mondtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!