Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyomtávszélesítő vasból?

Nyomtávszélesítő vasból?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm akitől megvenném de neki vasból van, ha jól tudom alumíniumból szokott ez lenni. Milyen különbség van a 2 anyag közt ? Érdemes az ilyet megvenni ?

2013. okt. 5. 23:11
 1/3 anonim ***** válasza:
A fő különbség a sűrűségük: az ugyanolyan méretű, acélból készült nyomtávszélesítő jóval nehezebb, mint az alumínium, ezzel tovább növeli a csapágyak terhelését és a rugózatlan tömeget. Ezen kívül az acél nyomtávszélesítő gyönyörűen össze tud rohadni az aggyal és néha a felnivel is, ha olyanja van, míg az alumínium kevésbé gyógyul oda a helyére. De ha csak acélt tudsz venni, be lehet ruházni abba is. A nyomtávszélesítőtől úgyis csökken a futómű élettartama, ebben az alumínium sem tesz csodát.
2013. okt. 5. 23:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Le kell drótkorongozni az agyról a rozsdás részt, majd befújni wd40-el, vigyázva ne érje a fékeket, és a nyomtávszélesítőt is lekezelni így. Akkor nem fog összerohadni.
2013. okt. 6. 00:22
 3/3 anonim válasza:

Mint az előttem lévő írta, érdemes letisztítani előtte alaposan a felületet, viszont a WD-40 sokat nem fog érni, hosszabb távra én inkább (a fehér) fékszerelő pasztát, esetleg rézszírt ajánlok.

A tapasztalat egyébként azt mutatja, hogy komolyabb összerohadástól nem kell tartani, a nyomtávszélesítőtől olyan mértékben elmozdul a csapágyakra eső terhelés vonala, hogy meglehetősen sűrűn lesznek cserélgetve úgyis...

2013. okt. 6. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!