Érdemes a repedt szélvédőt megjavíttatni, vagy inkább ki kell cseréltetni?
Cseréld ki.
A repedés tovább reped attól hogy mozog remeg a kaszni. Az üvegjavítók nem is igazán vállalják el az ilyesmit. Ök inkább a kavicsfelverődéseket tudják eltüntetni szépen.
Nekem is keletkezett egy repedés a szélvédőmbe de pár hónap múlva végig is repedt a túloldalig.
De ezek a javítók előbb megfúrják az üveget a repedés vége előtt, így a feszültség megszűnik, és a repedés legfeljebb a furatig tud tovább terjedni, legalább is így magyarázzák.
Mindenesetre ezt a kockázatot még bevállalnám, mert mégis sokkal olcsóbb megpróbálni, mintha egyből cseréltetek. Inkább az érdekelne, hogy milyen a vizuális eredménye a dolognak, mennyire fog látszani a repedés nyoma. Igazából még csak a bal alsó sarokban van a repedés, nem annyira feltűnő helyen.
Nekem kagylós törést (kavicsfelverődés körkörös nyommal) javítottak - akkor beszélgettem az üvegjavító sráccal: ő őszintén megmondta, hogy centik alapján szabják az árat repedésjavításnál, viszont 10 centis hossz felett mindenképpen a cserét szokta ajánlani.
De állj meg egy ilyen javítónál, nézesd meg, kérj árajánlatot. Meg kérj ajánlatot cserére is üvegesnél, hasonlítsd össze aztán el tudod dönteni.
Szerintem látszani fog a kijavított repedés, ahogy a kis törés nyoma is látszik - az idő előrehaladtával pedig a javítás is kap terhelést, hideget-meleget-fagyot, így egy idő után csúnyább lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!