Vennél első autónak 10-12 éves Toyota Yarist?
Nincs velük nagy gond, kicsi, de kényelmes autó, tipikusan városi, vagy kisebb távú használatra kitalálva. Kezdő kocsinak szerintem tökéletes.
Annyit még, hogy szerintem mindenképp 5 ajtós kasztnival vedd, mert sokkal praktikusabb. A motorválasztékból én az ezres vagy 1.3-as benzinest ajánlom. Ha nagyrészt városban használod, akkor inkább az ezres, de ha sokat mész országúton, akkor inkább az 1.3-ast javaslom. Fogyasztásra nincs nagy különbség, a kisebb motor 5,5l körül eszik vegyesben, míg a nagyobb 6l-ben áll meg nagyjából.
Attól is függ mennyi pénzt szánsz rá. Ha tényleg jó állapotú, jól karbantartott, és főleg városban közlekedsz, akkor jó választás lehet.
Én nemrég voltam pontosan ugyan ebben a helyzetben mint te. Végül egy akkor 7 éves, 5 ajtós, 1.7-es dízel H Astrára esett a választás. Az sem egy hatalmas autó, de talán valamivel praktikusabb, pályán is megállja a helyét.
Modern dízelt viszont csak akkor érdemes venni, ha sokat mész vele a városban. Ha baja van, nem olcsó a javítás, és sokkal bonyolultabb szerkezet, mint a Yaris benzinmotorja.
A H Astra ráadásul nagyobb is, ha kifejezetten kisautót keres a kérdező, akkor kár neki akkora kocsi.
Persze-persze, ezt írtam én is: ha városban használja akkor bőven jó.
Én 25.000-30.000 km-t megyek egy évben (munkám miatt ingáznom kell) így szerintem megéri a dízel.
Az Astrából az 5 ajtós nem épp egy hatalmas kocsi. Amikor a kolléganőm Micrája mellé beparkolok, alig nagyobb annál. Én ezen lepődtem meg legjobban.
De tény hogy a Yaris valamivel kisebb. Városban, ha az embernek nincs sok csomagja és nem vagy néha visz kevés utast, pár kilométerre bőven jó ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!