Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Vectra B-t megéri venni...

Opel Vectra B-t megéri venni 1.6-os benzinmotorral?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a dízelmotorok az igazán jók bele, de nem mennék hosszabb távokat vele, és éves szinten se menne bele olyan sok km, talán 10-12 ezer.

A spritmonitor.de adatai alapján ezek az 1.6-os motorral szerelt változatok olyan 6-6,5l-ert esznek. Ez mennyire fedi a valóságot szerintetek?

És még valami: olyan 600 ezer ft-ban gondolkodom max vételárban. Ennyiért találni Vectra B-ből jó állapotút? Vagy inkább nézegessek A Vectra-t?

2013. szept. 28. 17:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia melyik 1.6 ra gondolsz mert 1.6-osból is van többféle pl a 16 szelepes.Ja és szedán vagy kombi?

itt egy pár fogyasztási adat

[link]

[link]

[link]

2013. szept. 28. 17:56
 2/4 A kérdező kommentje:

Igazság szerint még nem döntöttem, hogy melyik motorral lenne jobb, én hajlok az 1.6-os 16 szelepes felé, abból is a legutolsó, már Euro 3-as van a képben. Ezt, ha jól tudom, 2000-től szerelték a Vectra-kba.

Mindenképp a Sedan kivitel érdekelne, mert egyrészt szebb, másrészt kombira meg nincs szükségem. Amit alkalomadtán cipelek, az elfér a lépcsősben is.

2013. szept. 28. 18:14
 3/4 Dörmögő ***** válasza:

Ha lehet 99-es évjárattól keress B vectrát, akkor kapott ráncfelvarrást. Jók az ez előttiek is, nem sok különbség van köztük de ha már választani lehet akkor legyen a ráncfelvarrott. Az túlzás hogy a dízelmotorok az igazán jók bele. Az 1.7-es valóban jó, isuzu fejlesztés. De a többi dieselnél gyakran adagoló gondok jönnek elő, ami szűk 200 000-ben fájhat. Benzinesei legnagyobb baja hogy szeretik csipegetni az olajat. Más különösebb baja nincs a benzines motornak, legalábbis nem több mint a kortársakna. Arra készülj hogy az 1.6 benzin is városban benyeli a 10 litert. Szokott lenni egy ki gondjuk a rozsdával is. Hátsó sárvédőívek, ajtók alja, meg állítólag a csomagtér alja is.

Nekem is B vekim van, és 1.7 TD motorral vettem, és nem bántam meg. Még a városi fogyasztásom is kb 6.5 liter.

600 000-ért kényelmesen válogathatsz a B vectrákba, legyen az diesel vagy benzines. Ennyi pénzért elég sok extrára is igényt tarthatsz ennél a típusnál.

2013. szept. 28. 19:01
 4/4 A kérdező kommentje:
És ha 1.7-es dízelt keresek belőle, mire érdemes odafigyelni? Neked volt vele valami bajod? Abból nem származik a dízel motornak baja, ha rövid távokon használom? Pl 10-15km-ert megyek csak egyhuzamban, és hasonlók? Lesz elég ideje bemelegedni?
2013. szept. 28. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!