Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miben változott a vezetési...

Miben változott a vezetési stílusod a forgalmi vizsgához képest?

Figyelt kérdés

Ha egyáltalán változott.

Lehet hogy idióta kérdés, de én most várok a jogsimra és ez jutott eszembe.

Tehát mik azok a szokások amiket fel kellett vegyél, hogy a közlekedés ritmusát követni tudd? Mire figyelsz kevésbé és mire figyelsz jobban, mint a vizsgádon? Mennyi idő kellett hozzá, hogy "rutinból vezess"?

2013. szept. 23. 22:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez egyén függő. Mindenki másképpen alkalmazkodik a forgalomhoz. Kell egy pár hónap mire megszokod...
2013. szept. 23. 22:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Első az, hogy azt csinálsz amit akarsz. Nem pofázik bele senki ott melletted. Ha meg mégis, akkor azt kihajíthatod a gec ibe, mert tied a gép.
2013. szept. 23. 22:53
 3/8 anonim válasza:

Nekem kb. fél-1 év, de tegyük hozzá, hogy a jogsi megszerzése után nem vezettem sokat, max. néha beszaladtam a városba, ill. közeli településekre, stb.

Én azt vettem észre, hogy dinamikusabban vezetek (ez nem azt jelenti, hogy gyorsabban, mert nem vagyok száguldozós típus), ha hülye helyzet van, akkor nem pánikolok be, hanem előbb megoldom, max. utána bosszankodok egy kicsit, stb. Szóval csak rutin kérdése.

2013. szept. 23. 22:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Kb. sokkal nyugodtabban autókázik az ember ha nincs mellette valaki, akiről tudod, hogy minden apró hibádat figyeli, és görcsösen próbálsz minden hibát elkerülni.
2013. szept. 24. 01:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Szabályokat lazábban kezelem. Nem kell stoptáblánál állóra fékezni a kocsit (kivéve ha csak úgy tudsz meggyőződni tényleg, hogy jön-e valami), éjszaka ha nem jönnek szembe mindig az út közepén megyek, sebességhatárokra 5-10km/h-t rá lehet rakni. De mindezeket csak ha tényleg úgy érzed, hogy megfelelő a rutinod hozzá.
2013. szept. 24. 07:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Változott, először "állatkodós" lett, aztán lenyugodtam, és inkább takarékosan vezetek, sőt általában mindig arra hajtok, hogy megdöntsem a korábbi fogyasztási rekordomat, jelenleg 3,8-nál tartok egy olyan autóval aminek a gyári megadott 4,6. :)
2013. szept. 24. 21:19
 7/8 anonim válasza:

Kormány "tenyerezése", stop tábla elsőbbségadásként kezelése, sebességhatárok kitolása +10 km/h-val.

De ezeket csak akkor tedd, ha nem mennek a biztonság rovására.

A rutin 1 hónap alatt jött meg teljesen (ez nekem kb. 1000 km-t jelentett)

2013. okt. 3. 20:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Azóta átszálltam a Swiftből BMW-be, és elrúgom neki minden kanyarban keresztbe!
2013. okt. 22. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!