Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Pár kérdés forgalomba helyezés...

Pár kérdés forgalomba helyezés előtt álló ETZ 150-ről. Hogy és miként vannak az alábbi dolgok?

Figyelt kérdés

A motor vélegesen ki lett vonatva a forgalomból 2010-ben, megvan a volt forgalmija amivel kivonták forgalomból, de a törzskönyve elveszett. Attól a személytől vettem aki kivonatta, és egy teljesen hivatalos adásvételi formanyomtatványt írtunk 2 tanúval.

1. törzskönyv nélkül is vissza lehet helyeztetni forgalomba?

2. van a váz elején egy adat tábla amiről le vannak kopva az adatok, így konkrétan csak egy felszegecselt alumínium lap van ott. A vázon látszik a szám és egyezik is. Hivatalosan cserélhetem valahogy azt a táblát?

3.ki akarom cserélni a hátsó lengővillát egy 250-esére mert a 150-es lengővillája kicsit gyenge és kanyarokban instabil a segge. Ezt meg tehetem hivatalosan, és be is megy a helyére? nem kell semmit átalakítani?

2013. szept. 22. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:

"megvan a volt forgalmija amivel kivonták forgalomból, de a törzskönyve elveszett."

Legjobb tudomásom szerint a törzskönyvet (ha egyáltalán volt neki) a végleges kivonásnál egyébként is bevonják a rendszámmal együtt, és csak a kilyukasztott forgalmit adják vissza!

1.) Mivel egyébként sincs törzskönyve, ezért nem kell.

2.) Az adattábla nem jelent semmit, a beütött vázszám a mérvadó!

3.) Erre már nem emlékszem, de mintha nem lenne kompatibilis a kettő.

Na de majd Valamokka elmondja a lényeget, mert ő a nagy forgalombahelyező!

:D

2013. szept. 22. 21:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Én nem tudom hogy bevonják e mert ilyet még nem csináltam hogy végleg kivont motort vissza rakjak forgalomba, és most sem lenne szándékomba, de egy meglepetés motorról van szó. Konkrétan ez a motor egykor édesapám első motorja volt, és aztán amikor megszülettem akkor eladta mert muter addig rágta a fülét. Most sikerült végre megkaparintani, de egyébként a csávó aki kivonatta az azt mondta hogy érvénytelenítve lett a törzskönyv de el veszett. Viszont neten azt olvastam hogy kell a forgalmi meg a törzskönyv.

A lengővilla meg akkor marad a gyári. :D Amúgy se hiszem hogy fater nagyon hajtaná majd mert arra már van neki másik, de kicsit azért meg akarom tuningolni hogy jobb legyen mint új korában. :P

2013. szept. 22. 22:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Hy!

Amit akarsz az elég nehéz és utánajárós ügy....

Nos mi van ha alapesetben egy pappíros mocit veszel?32ezer ft az átírás és akkor még nincs benne a biztosítás,és ha kell műszaki.Alapvetően első körben ki kell delláznod 15ezret a eredetvizsgára,ott valószínűleg nem fog átmenni hisz le van kopva a vázszámod,és pappírod sincs róla ,mert a törzskönyv az ami a tényleges tulajdonodként jegyzi meg a gépet.A műszakin is ha nem jó cuccok vanak rajta simán megbuktatnak és akkor buktad a pénzed.

Nos semmi nem lehetetlen,sok utánajárás kell,ha már végleg ki van vonva akkor azt nemhiszem hogy újra forgalomba engedik de ezt a helyi okmányirodában kéne érdeklődnöd vagy felhívnod őket telefonon,mert ott úgyis megmondják a tutit.

Én azt mondom hogy vegyél még egy mocit de azt már pappírral és ha nagyon akarod akkor átakasztod a rendszámot és néha kockáztatsz vagy meghagyod donornak .

Mellesleg az is lehet hogy lopott és akkor kivágtál egy csomó pénzt az ablakon mert utána nem fogod megtartani és senki nem fogja neked kifizetni a károd.

2013. szept. 23. 10:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Ui:Szerintem ne tunningoljad,csak szimplán újítsad fel,hagyd meg a gyári fényét,annak biztosan nagyon imádná szerintem ha úgy kapná vissza,amilyen volt!
2013. szept. 23. 10:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Maga a váz szám az tökéletes, ami a vázba van beütve, csak az adat táblán kopott a szám. Nem valószínű hogy lopott a motor, mivel attól a személytől vettem meg aki kivonatta. Minden személyes adata egyezik a forgalmiban lévővel és a személyi igazolványáéban, plusz ugye nem adta volna a nevét hozzá ha lopta volna :D

A gyári fénye az meglesz, pláne mert autó fényező vagyok maszekba és az is a szakmám, de jelenleg porfestőként dolgozom, tehát a festéssel nem lessz gond :D

2013. szept. 28. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!