Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vennétek napi...

Milyen autót vennétek napi 100 km-re?

Figyelt kérdés

Szempontok:

megbízhatóság

max 5 literes átlag fogyasztás (dizel mindenkepp)

alacsony szervíz költség

értékálló

1 millio. ft-ig

2013. szept. 23. 15:45
 1/9 A kérdező kommentje:

ezekre gondoltam:

BMW 3-as compact

Peugeot 1.4 hdi 206

Opel Corsa cdi 1.3

Ford Fiesta tdi 1.4

2013. szept. 23. 15:49
 2/9 anonim ***** válasza:

Ilyen távra én már mindenképp nézném, hogy kényelmes és tágas legyen. A dízel jó döntés, ilyen távon már jelentős megtakarítás érhető el vele.

Én a helyedben ezek között keresgélnék:

Audi A4 1.9TDI

BMW e36-osból 320d (akár a compact is jó, de én normált néznék)

Citroen Xsara 2.0HDI

3. generációs Ford Mondeo 2.0TDCI

Opel Vectra B 1.7 vagy 2.0D

Peugeot 406 2.0HDI

Renault Megane II Sedan 1.9DCI

Skoda Octavia 1.9TDI

Toyota Avensis 2.0D

Vw Passat B5 1.9TDI

Igaz, hogy ezek nem állnak meg 5l-ben, de 6 fölé se mennek. Ezek megvannak 1 millióból, a szervizköltségük pedig...na igen, az más kérdés. De egyik se olyan kiugróan magas.

2013. szept. 23. 16:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Én pedig vigyáznék a 2-3 literes, holdat kétszer megjárt 10-15 éves dieselekkel.

Ha munkanapokon mennél napi 100 km-t, akkor az kb. 2000 / hó. Az évi 24.000. Az nem kiugróan magas. Sőt, szinte teljesen átlagos használatnak minősül. Egyrészt szerintem itt még nem lenne gazdaságos a diesel. De ha mindenképp ilyet szeretnél, akkor az 1.4-es Fiesta, 1.7 Astra, esetleg a 2.0 Astra ami jó lehet

2013. szept. 23. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Prémium márkának soha nem lesz alacsony a szervíz költsége, főleg egy 300e km-t futott dízelnek nem, mivel ezek már mind "modern" dízelek, tehát a legdrágább javítások ezeknél ütnek be. Audi, BMW felejtős ha ennyire számít a költség... LPG-s benzinesben gondolkodnék a helyedben, ilyen távolságokon már nagyon jókat lehet spórolni vele, nyilván ha 5 km-t ingáznál akkor szinte értelmetlen lenne...
2013. szept. 23. 16:58
 5/9 Dörmögő ***** válasza:

# 2

A felsorolásból én kivenném a B vekit 2.0-ás diesel motorral, mert gyakori adagológondja kb 170 000-ben fájhat.

2013. szept. 23. 17:06
 6/9 A kérdező kommentje:

Egy kisfogyasztasú kocsit már hétvégéken is használnék kirándulni.

30.000 km lenne plusz évente 1x hazajönnék, az oda vissza 3000km.

2 literesek allitólag minimum 7-8 litert esznek, foleg tizeneves regiek..

2013. szept. 23. 17:13
 7/9 anonim ***** válasza:

7 éves Mondeom van 2.0 Tdci 6.5 a fogyasztása mindegy hol megyek és, hogy nyomom e vagy sem.

Csak ajánlani tudom megbízható autó.

2013. szept. 23. 19:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Toyota avensis D4-D esőgenerációját ajánlanám.Nagy kényelmes utastere van és az egyik legmegbízhatóbb motorok közé tartoznak a D4-D motorok.Az alkatrészek sincsenek eget rengető áron hozzájuk.Ezzel az autóval kilehet hozni az 5 literes fogyasztást 100 Km/h-nál

Tessék itt vannak a fogyasztási és egyéb adatok az autóról

[link]

itt egy pár avensis

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. szept. 23. 19:25
 9/9 anonim ***** válasza:

A BMW már kötelező elem lett? Nemár. Nem, prémium, nem neked való, kiesett.

Peugeot? Lerobbanjon és ott hagyjon, forgalmi akadályt képezve az út közepén? Kiesett.

Valamilyen TDI motoros Skodát vennék.

2013. szept. 23. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!