Három gyerekem van, milyen autó a legidálisabb amibe kettő babakocsi is belefér (márka szerint)?
Szia!
A nagyobb 7 ülésesek csomagtartójába simán befér 2 babakocsi, és még bőven marad hely a csomagoknak is. Ráadásul ezeknek a második sorban 3 különálló ülése van, ahova simán befér 3 gyerekülés. (Ha csak két ülés van, akkor is kényelmesen elfér még egy felnőtt a 3. ülésen, mi teszteltük.)
Ezek a Seat Alahambra, VW Sharan, Ford Galaxy, Ford Smax, Renault Espace (sok jót nem hallani az Espaceről).
Esetleg a kisebb kategória is szóba jöhet, de azért itt már kisebb a csomagtér, és necces a 3 gyerekülés egymás mellett. (Renault Grand Scenic, Citroen Grand Picasso, Kia Carens) Az új Grand Cmax-ba nem igen fér el 3 gyerekülés egymás mellett, mert a középső ülés egy félülés.
Mi is most vagyunk autócsere előtt, és jó pár típust nézegettünk meg gyerekülésestől, és nem egyszerű.
Nem tudom mennyi a keret, de, ha belefér az új akkor az Smaxra most elég nagy kedvezményeket lehet szerezni, mert kifutó modell (jövőre jön az új).
1-es vagyok.
Az igaz, hogy a 6-7. ülés a csomagtartóból vesz el, de ekkora autónál én elgondolkodnék rajta, mert 2-300,- Ft. nem olyan nagy tétel, és jól jöhet, ha a nagyit is vinni kell valahova, vagy valamelyik gyerek barátját a sajátjaid mellett.
A klasszikus 7 üléseseknél ráadásul ezek az ülések teljes értékűek, egy felnőtt is kényelmesen elfér (a férjem 191 cm, és kényelmesen ült hátul a Galaxyban, még az Smax is elfogadható neki). A csomagtartó meg kb 300L így.
Ha nem kell a 2 hátsó, síkba ledöntöd és ott a 7-800L-s csomagtér csomagtérrolóig. Ezeknél is tologathatók a második sori ülések.
A kisebb kategóriánál tényleg nem marad csomagtér a 3. sori ülések felhajtásával (2 hátizsák befér), és ezek az ülések leginkább gyerekeknek valók (nekem a 162cm-mel még jó).
Nem tudom mekkora a babakocsi, de nekünk van egy nagyobb lengyel típusú, meg egy kvázi esernyő. Ez az első kategóriába (Alhambra) csomagokkal simán befér (még hely is maradna). A másodiknál se lenne gond, de figyelni kell az ésszerű pakolásra, hogy ne dőljön senki nyakába a cucc.
1-es vagyok.
Szerintem a terepjárók változók, én inkább egyterűben gondolkodnék...
A CR-V-nek egész szép a csomagtere közel 600l, de kérdés, hogy befér-e egymás mellé a 3 gyerekülés. Ki kell próbálni.
A Kia Sportage hátul csak 2 fős, mivel elég kagylósított a z ülőfelület. Nem fekszik fel jól rá a 3 gyerekülés (mi próbáltuk).
Némelyiknek nem is olyan nagy a csomagtere (Ford Kuga kerékjavító szettel csomagtérrolóig 456L).
Fogyasztásilag (felépítményből adódóan)általában azonosak a nagy 7 ülésesekkel (A CRV dízelje gyárilag jó adatokat ír, de meg kéne nézni, hogy ez mennyire valós - pl. Kia Carens dízel vegyesben gyárilag 4,9, míg valóságban 7-7,5). Árilag meg szintén az egyterűeknél vannak. Sportosabb, meg férfiasabb, de kérdés, hogy praktikus-e hosszú távon.
pl. mi szeretjük az egyterűeket, elsőre C-max kategóriában gondolkodtunk, de voltak méretbeli gondok, meg némely típusnál motorikus dolgok, így most az S-maxnál tartunk (ezt most közel 2,5M-s kedvezménnyel haza lehet vinni, újonnan, és van különbség a C-maxhoz képest. Árban a kedvezménnyel elenyésző a különbség, pedig alapból egy 9-10M-s kocsi az SMax). pl. egy 2.0 dízel (163LE) Titanium extrákkal (Bixenon, parkolóradarok, holttérfigyelő, keréknyomás figyelő, 3. üléssor, sávelhagyásfigyelő, elektromos vezetőülés) 7,8M-ért vihető.
Újra 1-es vagyok.
Az alábbi oldalon meg lehet nézni a fogyasztásokat. Beírod a típust,és kidobja a fogyasztásokat:
A Nissan Qashqai csomagterileg szintén nem ütős (450L), és megint az a fránya második sor a kérdés. Árilag talán ez a legkedvezőbb terepjáró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!