Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Corsa B (1998) 1. 0...

Opel Corsa B (1998) 1. 0 alapjárat magas, ingadozik. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Helló! Adott a fent említett autó. Elindítom az autót, majd egy kevés fulladozás után a motor fordulat elkezd emelkedni ~1600-1700 köré(nincs fordulatszámmérő, csak úgy kb) visszaesik majd újra felmegy. Alapjárati motor cserélve lett, légtömegmérő szintén. A fojtószelep csillog-villog. A hiba továbbra is megvan. Ötlet?

2013. szept. 18. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Fojtószelep állás érzékelő, esetleg lambda-szonda is lehet.
2013. szept. 18. 17:18
 2/4 A kérdező kommentje:

Helló!

Köszi a gyors választ. Kipróbáltam azt hogy lehúzom az érzékelőről a vezetéket, nagyon szépen beállt normálra az alapjárat. a további kérdésem az lenne: mi történik ha így használom az autót(tehát hogy a sensor ki van kötve)?

2013. szept. 18. 18:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nőni fog a fogyasztás és magasabb fordulaton is lehetnek problémák, mert nem fogja tudni eldönteni az ECU, hogy mennyi üzemanyagot fecskendezzen be.
2013. szept. 18. 20:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Cseréltem a szenzort, semmi változás. A motor ugyanúgy ingadozik alapjáraton. A lambda-szonda csatlakozóját lehúztam, de úgyis ezt csinálja. egyéb ötlet? (Holnap elviszem diagnosztikára, de addig is érdekelne a vélemény) üdv
2013. szept. 23. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!