Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lassító fékezést, megállást...

Lassító fékezést, megállást mikor és hogy kell alkalmazni?

Figyelt kérdés

Hogy kell alkalmazni stoptáblánál, pirosnál, illetve elsőbbségadásnál? Mi a sorrend?

Voltam vezetni és elég döcögősen megy pedig már több mint a felénél járok (óraszámot tekintve). Mindig leblokkolok és sokszor nem azt csinálom, nem úgy lassítok ahogy kell.

2013. szept. 15. 14:26
 1/8 anonim ***** válasza:
elengeded a gázt és gurulsz, 30-40 körül kuplung, visszaváltás 2-be, ha nem elég a motorfék akkor fékezel is, 20 körül kuplung kinyomva és fékkel megállsz, ha nem sokáig kell állni amit megálltál berakod 1-esbe és tartod a kuplungot, ha sokáig állsz, pl piros lámpánál, akkor üresbe lököd és akkor váltasz 1-esbe ha indulsz el
2013. szept. 15. 14:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem egészen!

A vizsga során így kérik:

Tegyük fel, 50-el mész és egy lámpához közeledve látod hogy piros lesz. Fékezel (csak fékkel), majd egyel kisebb fokozatba kapcsolsz,a kuplungot felengeded hogy a motorfék fogjon (közben nyomod a féket) majd amikor 20 körülire ér, benyomod a kuplungot, közben fékezel, majd mielőtt megállna a kocsi, visszább engedsz a fékből hogy ne bólintson a kocsi. Ha megállt, minden esetben üresbe kell tenni, mert a KRESZ szerint csak piros-sárgánál teheted sebességbe. Ha nem teszed üresbe, bukás.

2013. szept. 15. 15:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért kell bonyolítani és összekeverni szegény gyereket? Nekem mindegy volt vizsgán hogy fékezek, ha biztonságosan megállok. Én azt mondom kuplung, fék, és amikor megálltál ráérsz üresbe tenni a kocsit és elengedni a kuplungot.
2013. szept. 15. 16:19
 4/8 anonim ***** válasza:

mert a kresz kitalálói álomvilágban élnek, tök logikátlanul és feleslegesen túlbonyolított vezetést követelnek meg...

2x3 sávos út, középen járdasziget, megyek a szélső sávban, az út túl oldalán amit már kb nem is látok mert 5 sávni tömött autósoron kéne átnéznem, tehát kb 30 méterre tőlem, csúcsforgalom, egy gyalogos le akar lépni a járdára, nekem azonnal meg kell állnom a zebra előtt! Könyörgöm minek??? Ott álltunk vagy 5 percet, mögöttünk felsorakozott vagy 200m-es sor, mire az embert átengedték 5 sávon, és elhaladt a kocsink előtt... ilyen logikátlan baromságokat követel a kresz. Ezért szarja telibe mindenki aki túl van a vizsgán.

2013. szept. 15. 16:46
 5/8 anonim ***** válasza:

3 éve vizsgáztam és akkor nem volt semmi ilyen, hogy kötelező motorféket használni, meg hasonlók. Látod, hogy meg kell állni, akkor leveszed a gázról a lábad, kicsit gurulsz, aztán elkezdesz fékezni, mielőtt pedig nekiállna a kocsi kengurut játszani, benyomod a kuplungot és megállsz (elsőbbségadás táblánál, ha látod, hogy nem jön senki, akkor nem kell ugye megállni) és kész.

3 évem alatt a motorféket havonta ha egyszer használom, apámnak is kb 30 éve van jogsija, őt sem látom szinte sohasem, használni. Nem éri meg nekem az ezzel való szórakozás azért, hogy 4 és fél nappal bírja tovább a fék. Elég akkor használni a motorféket, ha hosszú lejtmenetben akarsz fékezni, vagy ha nagyon csúszós az út. Nekem legalábbis még így tanították. Nem hiszem el, hogy ma már vascsővel törnék el a kezed, ha nem motorfékkel közlekednél. Azt meg már nem is mondom, hogy kb kivitelezhetetlen az ezzel való pö..csmörgés nagyobb forgalomban.

2013. szept. 15. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, tudom hogy nem logikus de sajnos a vizsgán ezt kérik. Tudjátok, parkolni is csak a vizsgán kell tudni:)
2013. szept. 15. 21:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, hogy te hol tanultál és leginkább, mikor tanultál vezetni, de én senkitől sem hallottam még ezt, hogy így kérnék a motorfékezést.
2013. szept. 15. 23:17
 8/8 anonim válasza:

Most olvastam ezt a kérdést,mert én is ugyanebben a cipőben járok.

Hogy sikerült kijavítanod ezt a fékezés dolgot?azóta hogy megy a vezetés?

2014. márc. 14. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!