Lassító fékezést, megállást mikor és hogy kell alkalmazni?
Hogy kell alkalmazni stoptáblánál, pirosnál, illetve elsőbbségadásnál? Mi a sorrend?
Voltam vezetni és elég döcögősen megy pedig már több mint a felénél járok (óraszámot tekintve). Mindig leblokkolok és sokszor nem azt csinálom, nem úgy lassítok ahogy kell.
Nem egészen!
A vizsga során így kérik:
Tegyük fel, 50-el mész és egy lámpához közeledve látod hogy piros lesz. Fékezel (csak fékkel), majd egyel kisebb fokozatba kapcsolsz,a kuplungot felengeded hogy a motorfék fogjon (közben nyomod a féket) majd amikor 20 körülire ér, benyomod a kuplungot, közben fékezel, majd mielőtt megállna a kocsi, visszább engedsz a fékből hogy ne bólintson a kocsi. Ha megállt, minden esetben üresbe kell tenni, mert a KRESZ szerint csak piros-sárgánál teheted sebességbe. Ha nem teszed üresbe, bukás.
mert a kresz kitalálói álomvilágban élnek, tök logikátlanul és feleslegesen túlbonyolított vezetést követelnek meg...
2x3 sávos út, középen járdasziget, megyek a szélső sávban, az út túl oldalán amit már kb nem is látok mert 5 sávni tömött autósoron kéne átnéznem, tehát kb 30 méterre tőlem, csúcsforgalom, egy gyalogos le akar lépni a járdára, nekem azonnal meg kell állnom a zebra előtt! Könyörgöm minek??? Ott álltunk vagy 5 percet, mögöttünk felsorakozott vagy 200m-es sor, mire az embert átengedték 5 sávon, és elhaladt a kocsink előtt... ilyen logikátlan baromságokat követel a kresz. Ezért szarja telibe mindenki aki túl van a vizsgán.
3 éve vizsgáztam és akkor nem volt semmi ilyen, hogy kötelező motorféket használni, meg hasonlók. Látod, hogy meg kell állni, akkor leveszed a gázról a lábad, kicsit gurulsz, aztán elkezdesz fékezni, mielőtt pedig nekiállna a kocsi kengurut játszani, benyomod a kuplungot és megállsz (elsőbbségadás táblánál, ha látod, hogy nem jön senki, akkor nem kell ugye megállni) és kész.
3 évem alatt a motorféket havonta ha egyszer használom, apámnak is kb 30 éve van jogsija, őt sem látom szinte sohasem, használni. Nem éri meg nekem az ezzel való szórakozás azért, hogy 4 és fél nappal bírja tovább a fék. Elég akkor használni a motorféket, ha hosszú lejtmenetben akarsz fékezni, vagy ha nagyon csúszós az út. Nekem legalábbis még így tanították. Nem hiszem el, hogy ma már vascsővel törnék el a kezed, ha nem motorfékkel közlekednél. Azt meg már nem is mondom, hogy kb kivitelezhetetlen az ezzel való pö..csmörgés nagyobb forgalomban.
Most olvastam ezt a kérdést,mert én is ugyanebben a cipőben járok.
Hogy sikerült kijavítanod ezt a fékezés dolgot?azóta hogy megy a vezetés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!