Az új VOLVO-kat miért nem veszik annyira az emberek?
Nagyon ritka a vadiúj Volvo.
Figyelt kérdés
Terepjáróból még látni azért vadi újat, pl. XC90-ből, XC60-ból, de azt se gyakran..... De pl. vadiúj S80, S60, meg azok a jó kis kombi VOLVO-k, na azokból nagyon-nagyon ritkán látni. Mindig csak régi VOLVO S80-sokat meg ilyeneket látni az utakon. Bezzeg új Skoda Octavia, Skoda Super B, BMW 3, BMW 5, Audi A4, Mercedes C, VW PASSAT-ból meg rengeteget látni. De ez miért van? Nem olyan jó autók a VOLVO-k? Vagy mi a bajuk velük az embereknek? Te pl. ha ez a kategória mit vettél, vagy mit vennél ennyi pénzért és miért?
Talán az ára miatt. Egy S80 alapára 8,7 millió. Minima extrával, forgalomba helyezve az egy tizes. Sokunknak a lakása és minden ingósága együttesen nem ér ennyit. Abban a körben meg, ahol ez nem lenne gond, az audi meg a bmw meg a merci a divatos.
2013. szept. 14. 18:03
2/14 anonim válasza:
A Volvót az veszi, aki nem akar ilyen kihivó autót, mint mondjuk az Audi, és az ilyen emberből bizony kevés van. És sokaknak nem tetszik a Volvo dizájnja.
2013. szept. 14. 18:16
3/14 A kérdező kommentje:
Étem. Pedig szerintem nagyon szép autók, jól néznek ki és jó minőségűek, biztonságosak.
2013. szept. 14. 19:04
4/14 anonim válasza:
Meghökkentően egyszerű az oka:
A Volvo MO-n szinte semmit nem költ marketingre és reklámra, ellentétben a Német trióval. Pedig a Volvo kb. ugyan az a félprémium kategória alacsonyabb árral.
Ebből kifolyólag nem olyan népszerű azokban a körökben, akik megengedhetnek maguknak egy 8-10m-s autót.
2013. szept. 14. 19:13
5/14 anonim válasza:
A szomszédunk pont idén vett egy vadi új nulla kilométeres Volvót. (Audijuk, Fordjuk és egy Suzukijuk is van...)
Gondolom az ára miatt nem egy népautó típus.
2013. szept. 14. 19:34
6/14 anonim válasza:
Nekem mindig is tetszettek a Volvo-k, a mostani s60-as is pl egy kimondottan szép kocsi, de az alapára 7,5 millió ft.... és ez eléggé lelombozó. Emellett a fenntartása is több, mint egy "átlagos" kocsinak. Azt hiszem, ez a kettő a fő oka annak, hogy kevés új Volvo-t látni. Cserébe viszont használtat találni az utakon viszonylag szép számmal.
2013. szept. 14. 19:44
7/14 anonim válasza:
Marketing sincs annyira, mint a német triónál és itt nincs is akkora hypeja. Én szoktam látni új volvokat, fogynak azok, csak nem annyira, mint német társai.
Az S80 8 millás alapára meg csalóka,ebben még semmi nincs benne. Egy normálisabb motorral, automatával,nem fullra felszerelve simán bele lehet szaladni a 15 millába. Egy full S80 valahol 24 millió környékén áll meg. Bár ettől egy M5,M550 vagy AMG simán egy 10-essel több alapáron :)
Azért a kisebb modelleknek is van áruk, amik az alsó közép kategóriában eladhatatlanná teszi őket.
A HVGben amúgy szokott lenni Volvo reklám.
2013. szept. 14. 21:04
8/14 anonim válasza:
a német triót azért is látod, mert sok a céges autó.
Magán tulajdonban nincs annyi új forgalmoba helyezés
2013. szept. 14. 22:19
9/14 anonim válasza:
Pont ezt akartam kérdezni!
Én Németországban élek és itt jóval több Volvo van, mint MO-ba. De Hollandoknál is van 1-2 példány főleg a jó régi kombikból.:)
2013. szept. 14. 22:39
10/14 A kérdező kommentje:
Valahol gondoltam, hogy ezért van. Végül is itt magyarországon a lakótelepi gyerek 80-90 ezres fizuja mellett úgygondolja bevállalhat egy autót 300-400 ezerért, már egyből bmw-t akar. Miért ne lenne ez másképp a felső kategóriában is. Ha én úgy lennék gazdag, hogy megengedhetnék magamnak egy 15-20 milliós autót, 100%, hogy VOLVO S80-ast vennék. De még Skodát is előbb vennék, mint BMW-t.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!