Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem veszik komolyan, ha...

Miért nem veszik komolyan, ha egy lány autókkal és egyéb járművekkel akar foglalkozni?

Figyelt kérdés

Nem sokára végzek a sulival, autóelektronikai műszerésznek tanulok majd tovább.

Megkérdezték már többször, hogy hogyan tovább, erre mikor közlöm, majdnem hogy viccet csinálnak belőle, szinte gúnyos vigyorokat kapok. Nem vagyok egy fiús csaj, az biztos, de nem én lennék sem az első, sem az utolsó nő, akinek ez a szakmája.

2013. szept. 13. 22:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Én örülnék, ha látnék egy olyan lányt, aki a gépészeti ágon akar elhelyezkedni, ráadásul az autók körében. Megspékelve egy speckó "kasztnival", de nem rib#ncstílusban. :))

Sőt, már az is dicséretes, hogy a munkán jár az eszed és nem a kefélésen.

2013. szept. 13. 22:30
 2/2 anonim ***** válasza:

Előítéletek. Csúnya dolgok, nehéz tőlük megszabadulni. Az autószerelés tradicionálisan férfias szakma, mert a közelmúltig abból állt, hogy többé-kevésbé összerohadt-összehegesztett fémdarabokat kellett elválasztani egymástól, majd az új darabokat befeszegetni-bekalapálni-bepréselni a helyükre. Ahhoz azért jól jött a férfierő. Mára már hála az égnek ez a munka sem annyira fizikai jellegű, mint régen, a Zsigulikon-Trabantokon gyakorlatozó, "ezt így szoktuk csinálni, de ne kérdezd, mér" tudásszintű szakikat felváltották a műszerészek, akik munkája már sokkal inkább szellemi jellegű, bár a fúrás-fargást még nem nélkülözi. Erre pedig a nők is alkalmasak.

De ettől még nem fognak megszűnni az előítéletek. Mindegy, ha jól dolgozol, nem lesz mibe belekötni. Csak ebben bízhatsz. De ha ez megnyugtat: engem abszolút nem zavar, ha autószerelés közben nővel, nőkkel kell együtt dolgoznom. Néha többre haladunk, mint ha a derék kollégák disznó viccekkel és horgász-, illetve kocsmai sztorikkal ütik el az időt.

(hej, mennyi privátot fogsz kapni - ha nincs barátod, lesz jelentkező bőven :-)

2013. szept. 13. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!