Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen tanfolyamot kéne...

Milyen tanfolyamot kéne elvégeznem, hogy tudjam itthon komolyabban szerelni a kocsimat?

Figyelt kérdés

Olajat, légszűrőt, pollenszűrőt, kiégett izzót, gyertyákat, termosztátot, hűtővizet simán kicserélek.

De a vezérléshez, kuplunghoz, vagy a futóműhöz (szilentek, lengőkar) nem merek hozzányúlni.

Bonyolult lenne ezeket megtanulni?

2013. szept. 13. 09:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem árt körültekintőnek lenned!

Ha csak a saját autódat bütykölöd,szerezd be az adott típus szervízelési könyvét.Sajnos nem nagyon van magyar nyelvű.

Általában ábrával is illusztrálják a technológiai sorrendet,és ott vannak a csavar meghúzási nyomatékok.

DE a könyv csak MANKÓ!

Kb.10 éve még létezett egyéves motorkerékpár szerelő tanfolyam,az egyiket megcsináltam,autószerelő vagyok,így merem ajánlani.

Keress rá:M-force,MAMI,hátha vannak még esetleg kurzusaik(a futóműről más szemszögből hallasz,viszont sok dolgot meríthetsz belőle).

Azért javaslom ezt,mert a nagy teljesítményű motorok felől közelítik meg a tárgyköröket,ezért körültekintőek.

Azt nem garantálom,hogy még vannak az egyévesek,volt valami rendelkezés,de tovább lépésben biztos tőlük tudsz a leghasznosabb tanácsokat kapni.Mindkét helyen segítőkészséget tapasztaltam.

2013. szept. 13. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Még hozzáteszem,hogy az osztáltársak között is nagy a tapasztalat csere,az legalább akkora segítség.
2013. szept. 13. 10:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem elég csak a tanfolyam ám. Speciális célszerszámokra, csápos emelőre, fékpadra is szükség lesz, amiket ha használtan is szerzel be, több százezer, pár milliós nagyságrendűek. Így egy autó miatt nem nagyon éri meg a beruházás.

Amiket írtál, azokat általában én is megcsinálom itthon. De az ilyen komolyabb munkákat inkább szervizben csináltatom. Nem azért mert nem lennék képes rá, vagy ne lenne hozzá érzékem. Csak így az egyszerűbb, olcsóbb.

2013. szept. 13. 13:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Tanfolyam szerintem semmit nem ér, az csak az elméletre tanít meg, amit az interneten is bőségesen fellelsz. Egy szaki mellé kéne elmenned, ahol gyakorlati tapasztalatot is szerzel, illetve látod mit hogyan csinál. Egyébként nem bonyolult dolgok ezek, de pl. a fűtőműhöz házilag hozzáértéssel se lehet hozzányúlni, mert nem árt hozzá pár eszköz. Aztán ott van ugye az elektronikus rész, manapság minden autó számítógéppel van vezérelve, ahhoz jó néhány számítógépes eszköz szükséges, és azt is külön dolog megtanulni.
2013. szept. 14. 07:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Akkor ez marad továbbra is a szerelőkre. :)
2013. szept. 14. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!