Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ledsort, ledszalagot (ki...

Ledsort, ledszalagot (ki minek hívja) hogyan kell bekötni?

Figyelt kérdés
A motorom lámpáihoz szeretném tenni (előre, és a féklámpához hátra) illetve a motor legaljára. Mit és hova kell kötni? Vagy valami ehhez értő zsenit hívjak? :DD

2013. szept. 12. 20:13
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Keresel egy pluszt amit oda húzol a test meg maga a motor.
2013. szept. 12. 20:21
 2/23 A kérdező kommentje:
Jó oké, pontosítok, nem értek a fizikához, szóval részletesen :DD
2013. szept. 12. 20:27
 3/23 Napkiraly ***** válasza:
inkább valami fára kösd
2013. szept. 12. 20:46
 4/23 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok fizikus, de ha jól értem akkor a két szál drót közül az egyiket a motor vázára "rögzíted", tipikusan egy csavarral és egy lapos alátéttel amire rákötöd a drót és egy anyával rögzíted.

A másik drótot meg valami energiaforrásra kötöd.

Ha igényes vagy használsz egy kapcsolót.

Ez az én elméletem.

2013. szept. 12. 20:57
 5/23 anonim ***** válasza:

Előszöris legyen rajta E jelzés. Akkor a már csak normálisan kell felszerelni és a rendőr nem köthet bele.

Az elsőhöz a helyzetjelző vezetékén kellene megcsapolni és azt a +-hoz kötni. A - pedig testre. Hátul pedig ugyanez vagy a helyzetjelzőhöz vagy a féklámpához.

A motor alját meg hanyagold. Azt max otthon az udvaron használhatod, egyébként illegális.

Meg persze azt hozzá kell tenni hogy úgy alapból az egészet hanyagold. Vidd el egy autóvillamossági szerelőhöz aztán akkor talán nem fog kigyulladni a motor egy zárlattól. Ilyen művelet elvégzéséhez azért kell pár szerszám és egy kis szaktudás ahhoz hogy normálisan kivitelezd. Meg sok motornál a világítás váltóáramról megy. Ez meg egyenáramra van tervezve, tehát kellhet egy dióda is elé.

2013. szept. 12. 21:02
 6/23 A kérdező kommentje:
Köszi :) De azért valami okos személyt tartok magam mellett :D
2013. szept. 12. 21:02
 7/23 anonim ***** válasza:
Ja, és hiába van ilyen a motoron akkor is mindig használni kell a tompított fényszórót.
2013. szept. 12. 21:04
 8/23 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó :) Lehet hogy hozzá értőre kellene bízni...
2013. szept. 12. 21:05
 9/23 anonim ***** válasza:

elöl rákötöd az első fényszórónak a kábelére ,hátul meg a hátsóra és amikor ráadod a világítást égnek a ledek is

am alulra + ne tegyél ,mert a rendőrök biztos bevételi forrása leszel

2013. szept. 12. 21:13
 10/23 A kérdező kommentje:
Onnan kimarad akkor :)
2013. szept. 12. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!