Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyenkor mi a teendő?

Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
1 hete fizettem be a súlyadót, viszont ma jött egy telefon, h szeretnék megvenni a kocsit. Kérdésem ha eladom az autót, a súlyadóval mi a teendő? Az új tulajdonosnak kell átadnom a befizetett csekket, vagy visszaigényelem a pénzt és a tulajdonos befizeti újra vagy vmit kell csinálni ilyenkor?
2013. szept. 12. 17:27
 1/3 anonim ***** válasza:
73%

Mindegy!

A súlyadót az fizeti akinek az adott év január 1.-n a nevén van az autó. Mindegy, hogy egy vagy két részletben.

Annyit tehetsz, hogy elkéred az új tulajtól az árát és átadod neki a csekket. Vissza nem igényelheted.

Az új tulaj majd jövőre kezdi fizetni.

2013. szept. 12. 17:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem. És olyankor mi van ha csekken 2 autó súlyadója van? Mert két autónk van és egy csekken jött ki a kettő adója?
2013. szept. 12. 17:45
 3/3 Dörmögő ***** válasza:
100%
Elkérheted az új tulajtól a súlyadó összegét, de én nem számítanék rá hogy odaadja. Miért is adná oda mikor ez annak a terhe akinek Jan.1-én a nevén van a kocsi?
2013. szept. 12. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!