Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorozás téli enyhe időben...

Motorozás téli enyhe időben veszélyes?

Figyelt kérdés
Látom mindehol,hogy a legtöbb ember télen általában garázsba teszi a motort és tavaszig elő se veszi,de felmerül bennem a kérdés,ha tartósan napok óta pl 5 fok fölött van nappal a hőmérséklet akkor nem igazán veszélyesebb a dolog mint nyáron nem! (semmi csapadék,száraz út). Csak egy jó öltözet és mehet is nem? - fokban természetesen én sem nagyon erőltetném,maximum városban
2013. szept. 11. 14:00
 1/10 dirtboy ***** válasza:
nem gondolom hogy a veszélyesség miatt tennék el a motorokat,inkább a hideg és az eső miatt nem azért mert félnek hogy csúszik az út.
2013. szept. 11. 18:34
 2/10 anonim ***** válasza:
A tartósan 5° sem jelenti azt (oh-ho-ho, de még mennyire nem!), hogy az úton nem lehetnek lefagyott részek. Én is szívesen motoroznék télen, de a fázás, és a helyi útfagyások mellett a dermedt gumi is visszatart ettől.
2013. szept. 11. 18:35
 3/10 A kérdező kommentje:
hát ez nagyon szomorú hír, én meg fogok őrülni de komolyan... remélem rohadtul szeszélyes időjárás lesz és 20 fokok lesznek néha :D
2013. szept. 11. 18:58
 4/10 anonim ***** válasza:
Ilyenkor jó hogy krosszom van. :D Azzal lehet menni hóba is,mondjuk,jó gumival,határban,bár télen most ez is szét lesz szedve szóval... :D
2013. szept. 11. 20:12
 5/10 A kérdező kommentje:
hát nekem most ktm duke 125 lesz a simson után,elvileg az is jól birja,
2013. szept. 11. 20:37
 6/10 dirtboy ***** válasza:

az jó csapatós lesz télre,verjed keresztbe legjobb móka.

-13fokban,jeges,havas útról langyos gumival érkeztem haza pár éve.

a dukeal is lehet driftelni.

2013. szept. 11. 20:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Én csak Krossz gépet vinnék ki télen,úti motort nem,főleg nem KTM Duke 125-öt,nem azért mert megárt neki hanem mert szép,drága motor,és kár lenne összeb*szni.
2013. szept. 12. 21:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Persze, veszélyesebb, én motoroztam már végig jópár telet az elmólt 30 év alatt jónéhány típussal (robogó chopper endúró) de még mindíg itt vagyok.

Szerintem is jó buli, csak természetesen sokkal jobban észnél kell lenni.

A ruházatra meg nem szabad sajnálni a pénzt, de ez érvényes a nyárra is.

2013. szept. 22. 13:26
 9/10 anonim ***** válasza:
bocs (*elmólt) *elmúlt
2013. szept. 22. 13:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Előző telet végigmotoroztam egy simsonnal (városi gumival, nem enduroval, tehát nem az a hójáró papucs..), igazából ha agyilag ott vagy, a veszélyesség nem téma. Legalábbis én tudtam közlekedni.

Viszont iszonyú jó ruhád kell, hogy legyen, mert a szélnek olyan hűtő ereje van, hogy az irdatlan.

El is adtam a simsont a fenébe, nem tudok most magamnak megengedni olyan ruhát, ami jó télen. Úgyhogy a mostani motorom majd megy szépen téli álomba, amint már kevés lesz a thermo-bélés.

2013. szept. 22. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!