Régen is volt kötelező szervíz az új autóknál?
70-es, 80-as években ha valaki vett egy zsigát vagy wartyogót, mikor nyúlt előszőr a motorhoz?
Manapság 5-10 ezer kilóméternél már cserélnek vezérműszíjat, görgőget, ez egy vicc! Ennyire karbantartás igényesek a mai új autók?
A kötelező szervíz se kötelező,csak a garancia miatt. Ha lemondasz a garanciáról akkor ne vidd szervízbe.
Én pl a 3-éves szervízt már kihagytam. Engem ne húzzon le senki kb 4x annyi lóvéval mint amennyit efektíve az autómra fordítanak. Nekem 3 év volt a garancia,tehát minek vittem volna 3 éves szervízre ha már úgyis lejárt. Elvittem ismerőshöz,vele megcsináltattam amit kellett, olaj/szűrők cseréje,és biztos azt és annyit tett bele amit megbeszéltünk. Jővőre vizsga,azt se a szervízzel csináltatom dupla annyiért. De ez a 5-10 ezer kilóméteres vezérműszíj csere tényleg poénos! Ilyennel a legidiótább szőke nőt se lehet megetetni.
Igen, régen is volt minden új autóra.
Általában nem csináltak semmit. Max. megnézték a folyadék-szinteket és a légszűrőt. Igaz, hogy abban az időben nem is nyúltak le több tízezer forinttal a kötelező szervízért!
Ma arról szól a dolog, hogy fizessen a tulaj minél többet a semmiért! Egy mai új autóval 100000 km-nél is (sokkal) többet el lehet menni úgy, hogy (olaj-, légszűrő-, gumi- és akksi csere kivételével) semmihez nem kell hozzányúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!