Az olyan csavart, amelynek a feje teljesen simára kopott hogyan szednétek le?
Figyelt kérdés
Adott egy Yamaha blokk, oldaldekni 3 csavarja sima laposcsavarral nagyon erősen meg van húzva. Próbáltam a hozzávaló lapos csavarhúzóval kitekerni, de a sok próbálkozástól teljesen simára kopott már a csavar feje és már nem lehet bele sem kapatni a csavarhúzót. Hogyan csavarozzam hát ki? Nagyon rávan húzva, legalább 200Nm -el biztos rá lett húzva. Hegeszteni nem tudok, belefúrni talán, van törtcsavar kiszedőm, de hiába fúrnék bele, nem a csavar csavarodna kijjebb, hanem maga a fúrószár. Ötletek?2013. szept. 8. 10:54
1/13 anonim válasza:
Nekem Simsonnál volt ugyan ez a probléma, hogy a csavar feje már el volt barmolva. Én lefúrtam.
2/13 anonim válasza:
Köszörűvel vagy fűrésszel vágd mélyebbre a csavar hornyot, hogy a csavarhúzó feje mélyebbre menjen le.
3/13 A kérdező kommentje:
Nincs se köszörűm, se vasfűrészem sajnos :/ hogy fúrtad le? ki lehet az egész csavart belőle fúrni hogy?
2013. szept. 8. 11:15
4/13 anonim válasza:
Próbálj meg egy csavaranyát rápöttyenteni,és akkor azt már le bírod egy csillagvillás kulccsal szedni!
5/13 anonim válasza:
Törött csavar kiszedővel próbáld valahogy. Ha nem megy akkor akkora fúrószárral fúrj a közepébe mint ahányas a csavar. Így a fejét le tudod fúrni aztán a kiálló csavar darabot jó eséllyel már egy fogóval is ki tudod tekerni.
Ha meg sikerült akkor nézd meg milyen hosszú volt. Aztán irány egy csavarbolt és vegyél belső kulcsnyílású(imbuszos)csavarokat hozzá.
6/13 A kérdező kommentje:
Megpróbálom törtcsavarkiszedővel, de annyira rávan húzva, hogy nemhinném, hogy azzal megmozdulna, inkább a törtcsavarkiszedő fog kitekeredni a csavarból. Hiába fúróm le a tetejét, nagyon mélyen van a csavar, fogóval megfogni lehetetlen. Az lesz, ha végre lejön, akkor tuti imbuszcsavart rakok bele, nem ilyen japán fost... Csak sikerülne már... :(
2013. szept. 8. 11:33
7/13 anonim válasza:
Ha lefurod a fejet kiveszed a tobbi csavart lejon a dekni akkor a lefurt feju csavarnak lessz kilogo resze a blokkbol. Ha ilyen problemad van, legkozelebb ne eroltesd addig mig kifordul a csavarhuzo, hanem valami laposvegu hengeres femtargyal usd meg a fejet(Dorni+kalapcs vagy valami betonvas, koracel+kalapacs), egy ket kozepes erossegu utes es meglazul konnyeden
8/13 anonim válasza:
Belefúrnék egy akkora furatot, hogy egy imbusz, vagy egy torx bitet bele tudjak ütni (tehát kisebbet a bit legnagyobb átmérőjénél). Majd olyan ragasztót nyomnék bele, ami hozzáköt a fémhez is (pl. is), bár lehet, hogy ragasztó nélkül is működik. Majd száradás után befújnám csavarlazítóval és ki lehet csavarni.
9/13 anonim válasza:
Elő veném az ütwe csawarhuzömat és egy söré 38 sec alat kikapnam a csavarokat!
10/13 A kérdező kommentje:
Ja már sikerült, fémfúróval szétfúrtam az egész csavart... a fej lefúrása nem segített volna, mert ahhoz ki kellett volna tekerni is a csavart... A lényeg, hogy sikerült. Most a lendkerékkel b*szom az időt, mert nemtudom mivel kitámasztani, hogy ne forogjon el az anyával együtt. -.-
2013. szept. 8. 20:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!