Friss jogsis vagyok és a gyakorlaton sajnos soha sem kellett előznöm,nem adódott olyan szituáció. Kicsit félek is tőle,hogy tudnék hozzászokni,hogy hamar fel tudjam mérni a helyzetet,hogy elég e a belátható szakasz egy előzésre? Főleg akkor gond mikor jelentősen le kell lassítsak pl egy traktor miatt és az előttem lévő út nem annyira hosszan belátható és ilyenkor nem tudom magamban kiszámítani,hogy most elég gyors leszek e ahhoz,hogy hirtelen ne jöjjön szembe valami :(
2013. szept. 6. 14:06
1/9 anonim válasza:
Te hol vizsgáztál? Én egy kisvárosban vizsgáztam, de szinte az 1. órában adódott előzési feladat. Am. meg előzést tiltó táblánál illetve kanyarban ne előzz utóbbiban még biciklist sem.
Ezt nem lehet leírni, ezt érezni kell. Nyilván oktató nélkül ez már necces lesz Neked. Hihetetlen, hogy már 0 tudással is adnak jogsit.
2013. szept. 6. 14:10
2/9 A kérdező kommentje:
jó a kanyaros meg a tábla elég egyértelmű :P
2013. szept. 6. 14:13
3/9 Dörmögő válasza:
Pont a traktor mögött nem kell félni. Annál a tempónál bőven van a személyautóban erőtartalék. Ha viszont egy kamiont előzöl ami 80-nal megy az már neccesebb, mivel a kocsi már valószínűleg nem olyan ütemben gyorsul, plusz a nagyobb sebesség miatt hosszabb az egységnyi időre jutó megtett út. Az lenne a legideálisabb főleg kisebb motorú kocsi esetén ha picit lemaradnál, és ha helyzet adódik akkor picit távolabbról, lendületből előznél, így nagyobb lenne a két kocsi közötti sebességkülönbség.
2013. szept. 6. 14:18
4/9 anonim válasza:
Miért, a pedálkezelést írjuk le? Azt nem lehet. helyzettől függ.
Sőt, azt sem értem, hogy miért nem kérdezted az oktatód arról, ami nem volt világos. Ennyire mazochista senki nem lehet.
De azért váltásnál ne felejtsd el kinyomni a kuplungot. ;)
2013. szept. 6. 14:20
5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm az értelmetlen választ előző,meg milyen oktatóm? 3 éve tettem a jogsit azóta nem vezettem
2013. szept. 6. 14:31
6/9 anonim válasza:
Először tapasztald ki az autót, hogy esetleg 80-ról, visszaváltasz 1 vagy kisebb teljesítményű autónál 2 sebesség fokozatot, és megnézed hogy gyorsul. Utána már tudsz kalkulálni...
Egyébként én mikor tanultam, nekem is kellett előzni...
De ha nagyon nem vagy biztos magadba, akkor kérj segítséget...
2013. szept. 6. 14:32
7/9 anonim válasza:
helló jó lenne tudni hogy milyen kocsid van??vagyis hogy hány köbcentis mert én 2 éve vezetek és én tudom hogy ha a főúton megyek és előttem tötyög 70-nel akkor vissza 3-as és otthagyom elég gyorsan de nekem egy 2.0ccm-es kocsim van és abban van erő :D meg kell tapasztalnod te is hogy a kocsid melyik sebességben tud a legjobban felgyorsulni.
2013. szept. 6. 14:45
8/9 anonim válasza:
Úgy, hogyha látod, hogy szemből kb 300-400 méterre nem jön autó, akkor index, és nyomsz egy padlót.
2013. szept. 6. 15:05
9/9 anonim válasza:
Vissza 3 padló ,ennyi. Ne ötösben előzz mint sok mazsola.Ha meg nem vagy biztos benne ,hogy beférsz akkor ne előzz !Várd ki amíg semmi nem jön szemből, vagy láthatóan nagyon messze van. Egy idő után rájössz ,hogy mennyi idő kell az előzéshez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!