Autópályán való közlekedésre (főleg Németország), hosszabb utakra milyen autót tudtok ajánlani?
Most egy VW Polóm van, 65 lóerő, és szeretném lecserélni, mert hosszú távon sajnos nem valami megfelelő erre a célra.
Fontos még az is, hogy ha itthon vagyok, Budapesten is elég sokat használom az autót. A maximum keret, amit tudnék szánni az autóra, 1,6- 1,7 millió Ft.
Na most akkor teljesen tanácstalan vagyok :DD
Amúgy Mazda 3-t nézegettem, 1.6, 2004-2005-ös évjáratok.
Kérdező nem írtad mennyit mész városban (km) egy évben, mert az nem mond semmit hogy "elég sokat". Az relatív és szubjektív.
Másrészt, mennyire számít a fogyasztás, hanyatt dobod-e magad 2 litertől vagy már fejbe lövöd magad 2 dl-től is.
Ezek alapján kell választani.
Benzin: +2 liter, viszont igényesebb, csendesebb, és sokkal olcsóbb a fenntartása, szervizelése.
Dízel: Alacsony fogyasztás, viszont ügyelni kell az üzemi hőfokra főleg városban, ha alkatrész tönkremegy akkor költséges a dolog eléggé és az alap szervizelés is drágább, valamint az autó vételára is drágább.
Válassz.
Szerintem ha a Mazda 3 1,6 tetszik,akkor azt nyugodtan vehetsz.
De persze csak ha tényleg az jön be.
Bár autópályára tényleg a dízel a nyerő,2 liter környékén.
De szerintem 6 hetente 1x kibírod egy olyan mazdával amit kinéztél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!