Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autópályán való közlekedésre...

Autópályán való közlekedésre (főleg Németország), hosszabb utakra milyen autót tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

Most egy VW Polóm van, 65 lóerő, és szeretném lecserélni, mert hosszú távon sajnos nem valami megfelelő erre a célra.

Fontos még az is, hogy ha itthon vagyok, Budapesten is elég sokat használom az autót. A maximum keret, amit tudnék szánni az autóra, 1,6- 1,7 millió Ft.

2013. aug. 30. 14:34
1 2 3
 21/27 Dörmögő ***** válasza:
Turbós isuzu diesel. Egyébként valóban sok új dieselben vannak költséges dolgok amik nem feltétlenül bevált alkatrészek.
2013. aug. 31. 12:51
 22/27 A kérdező kommentje:

Na most akkor teljesen tanácstalan vagyok :DD

Amúgy Mazda 3-t nézegettem, 1.6, 2004-2005-ös évjáratok.

2013. aug. 31. 14:40
 23/27 anonim ***** válasza:

Kérdező nem írtad mennyit mész városban (km) egy évben, mert az nem mond semmit hogy "elég sokat". Az relatív és szubjektív.

Másrészt, mennyire számít a fogyasztás, hanyatt dobod-e magad 2 litertől vagy már fejbe lövöd magad 2 dl-től is.

Ezek alapján kell választani.

Benzin: +2 liter, viszont igényesebb, csendesebb, és sokkal olcsóbb a fenntartása, szervizelése.

Dízel: Alacsony fogyasztás, viszont ügyelni kell az üzemi hőfokra főleg városban, ha alkatrész tönkremegy akkor költséges a dolog eléggé és az alap szervizelés is drágább, valamint az autó vételára is drágább.

Válassz.

2013. aug. 31. 15:12
 24/27 anonim ***** válasza:
Na hát aki autópályára benzinest javasol, az is sokat ért az autókhoz.
2013. szept. 1. 08:50
 25/27 anonim ***** válasza:
Miért is?
2013. szept. 1. 10:53
 26/27 A kérdező kommentje:
Kb. évi 6-7ezret megyek városban, és kb. 10ezeautópálya. Azt hiszem maradok a benzinesnél. Nem vagyok nagyon fogyasztáskényes, persze azért ne zabáljon a kocsi túl sokat.
2013. szept. 2. 14:36
 27/27 anonim ***** válasza:

Szerintem ha a Mazda 3 1,6 tetszik,akkor azt nyugodtan vehetsz.

De persze csak ha tényleg az jön be.

Bár autópályára tényleg a dízel a nyerő,2 liter környékén.

De szerintem 6 hetente 1x kibírod egy olyan mazdával amit kinéztél.

2013. szept. 7. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!