Autópályán való közlekedésre (főleg Németország),
hosszabb utakra milyen autót tudtok ajánlani?
Figyelt kérdés
Most egy VW Polóm van, 65 lóerő, és szeretném lecserélni, mert hosszú távon sajnos nem valami megfelelő erre a célra.
Fontos még az is, hogy ha itthon vagyok, Budapesten is elég sokat használom az autót. A maximum keret, amit tudnék szánni az autóra, 1,6- 1,7 millió Ft.
Nekem is 2.0i 131Le benzinesem van, de 140-nél nem sír hanem vidám :)
2013. aug. 30. 21:54
13/27 Dörmögő válasza:
Lehet hogy a 2.0-es benzines nem visít 130-nál, de az tuti hogy a pesti forgalomban úgy beszipkázza minimum a 10 litert mint a huzat. Az 1.9 TDi szépen elvan városban is 7 literrel.
2013. aug. 30. 22:12
14/27 anonim válasza:
Kérdező nem írta, hogy számít neki 1-2 liter. Innentől kezdve csak a hülye vesz dízelt. Egyébként is rövidtávú városi használatra meg öngyilkosság egy dízel. Be se melegszik.
2013. aug. 30. 22:33
15/27 Dörmögő válasza:
Miért szerinted mennyi idő kell egy dieselnek hogy bemelegedjen? Az én dieselemnek kb 5 km kell hogy 80 fokos legyen a víz, és 6.5 itert eszik a városban. 1.200 kilós kocsi, ugyanebbe a kaszniban a benzinmotor 10 litert eszik. Az 3.5 liter különbség, és ezen már érdemes elgondolkodni.
2013. aug. 30. 22:51
16/27 Dörmögő válasza:
Végzek egy kis számolást annak aki azt mondja hogy nem szabad kis távra meg városba diesel autót venni. Kb 2 éve vettem meg a B vektrámat 1.7 td motorral, és 90%-ban városban használom, és így 6.5 litert eszik 100-on. Ugyanebben a kaszniban a benzinmotorokból a legkisebb is 10 litert eszik ugyanezen feltételek mellett. Havi kb 800 kilómétert megyek. Így a havi sporolásom a benzineshez képest 3.5 liter x 8 x 420 forint. Ez egy hónapban 11760 forint, amit ha felszorzok 2 évvel az pontosan 282240 forint. Itt tartok most a kisebb fogyasztás miatt, és motorikus problémám nem volt idáig.
Akkor valaki magyarázza már el nekem hogyha városban rohangálok leginkább akkor mi a francért vegyek benzinest.
2013. aug. 30. 23:18
17/27 Dörmögő válasza:
Azt még bele se számoltam hogy van hogy 300-ért lehet venni gázolajat a megfelelő helyről.
2013. aug. 30. 23:25
18/27 anonim válasza:
ja és a te 1.7-es dízel vectrád 140-nél meg sem mukkan gondolom mi a 2-ezres meg már visít XDXD na ne viccelj??meg ha már 2.0-ezres kocsiról beszél sok mindenki ne hasonlítsál már össze egy 1.7-est ami még jó hogy kevesebbet fogyaszt a 2.0-ezresnél a főnököm 2-ezres passatja eszik 10 litert tudod nem a régi fajta láttam mert mutatta a kijelzője ameddig az én kocsim 7-8 literrel beérte.Na csak ennyit a dízelről
2013. aug. 31. 06:14
19/27 Dörmögő válasza:
Ha elolvasod a hozzászólásom akkor láthatod hogy nem 140-es tempóról írok, ráadásul nem 2.0-es kocsival hasonlítom össze az 1.7-es dieselemet. Városban B vekiben az 1.6-os eszik 10 litert. A 2.0-es ennél többet eszik. Én csak arra reagáltam hogy valaki azt írta hogy városi használatra öngyilkosság dieselt venni. Gondolom ő is ezt hallotta valahol valami nagyokostól, és most a benzinkúton fizeti az árát folyamatosan.
2013. aug. 31. 09:51
20/27 anonim válasza:
Vagy csak szétment már a kettős tömegű lendkerék és nincs kedve fizetni 200k+ egy szaros alkatrészért, vagy egy befecskendezőért.
És nem ősrégi vectra dízel motorját kellene összehasonlítani 1.7 milliós ársávban, hanem viszonylag mai dízel motort. Azok pedig mennek rendesen szét.
Ez még az isuzu dízel ugye? Mert az pont kivétel. Ha jól tudom fejből azon még turbo sincsen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!